Český rozhlas nakupoval dárkové předměty. Dvě objednávky ve stejný den, cena vyšší jak 700 tisíc korun

09.10.2019 10:12

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE Jak jsme již v minulých dnech několikrát informovali, zaměřili jsme se na hospodaření veřejnoprávního Českého rozhlasu. Nejdříve jsme se věnovali utrácení za pohoštění, catering a slavnostní akce pouze pro zvané. Podívali jsme se také na výzkum, který si Český rozhlas objednal, aby zjistil, jak jsou posluchači spokojeni, a za který zaplatil přes 820 tisíc korun. Nyní máme k dispozici dvě smlouvy na dárkové předměty v hodnotě 705 776 korun.

Český rozhlas nakupoval dárkové předměty. Dvě objednávky ve stejný den, cena vyšší jak 700 tisíc korun
Foto: Český rozhlas
Popisek: Český rozhlas a obecně prospěšná společnost Janáčkův máj uzavřely v pátek 1. prosince 2017 v Ostravě Deklaraci o spolupráci na nově vznikající Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka.

Obě dvě smlouvy byly podle registru uzavřeny první říjnový den a obě měly ve svém předmětu dodání reklamních předmětů. Menší smlouvu v hodnotě 109 063 korun uzavřel Český rozhlas se společností SPRINT TRADING, ta větší byla v hodnotě 596 713 korun a Český rozhlas se dohodl se společností SKALA CZ. 
 
První smlouva s ostravskou společností SPRINT TRADING v celkové hodnotě 109 063 korun včetně DPH má však většinu bližších informací začerněnou. Dozvíme se jen, že rozhlas nakoupil penály z tyveku (materiál, pozn. red.). Kolik těchto penálů bylo, pro koho jsou určeny nebo kolik stojí jeden, se už bohužel nedovíme. 
 
Druhá smlouva se společností SKALA CZ je v hodnotě 596 713 korun včetně DPH. Předměty z této objednávky budou mířit do jednotlivých regionálních poboček Českého rozhlasu. Z přílohy této smlouvy je jasné, o jaké předměty půjde, množství a jednotkovou cenu bohužel opět nezjistíme. Jen namátkou půjde o šňůrku na krk, čistící ubrousky na brýle, trička, papírové tašky, kulichy, pletené čepce nebo třeba o plátěné tašky. 
 
ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…