Český rozhlas zatím neprodá zámek. Zváží další nabídky

06.01.2012 17:07

Český rozhlas se rozhodl zvážit prodej zámku v Přerově nad Labem. Nakonec projedná možný prodej i se zástupci Středočeského kraje. Jako důvod uvedl medializaci prodeje a dezinterpretaci některých faktů.

Český rozhlas zatím neprodá zámek. Zváží další nabídky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Český rozhlas pozastavil prodej zámku v Přerově nad Labem. Kromě stávajícího zájemce se rozhodl ještě projednat prodej i se Středočeským krajem.

Zmíněným zájemcem o zámek je bývalý redaktor České televize Martin Švehla. Ten uvedl, že budovu koupí za cenu jen o něco málo nižší než 20 milionů korun. Kupní cenu však prý navrhl Český rozhlas a on na ni přistoupil. Navíc zámek podle jeho slov nekupuje on sám, ale jeho manželka, kterou při jednání bude zastupovat.

„Záměr Českého rozhlasu prodat zámek v Přerově n. L. je znám již od roku od roku 2006. V závěru roku 2010 registroval Český rozhlas několik vážných zájemců o koupi nemovitosti. Prodej se realizoval prostřednictvím realitní kanceláře, která byla vybrána na základě řádného výběrového řízení, a jako zájemce o koupi se mohl přihlásit jakýkoli subjekt,“ píše ve svém vyjádření ČRo.

Dále Český rozhlas ujišťuje, že k zámku nepřišel za symbolickou jednu korunu, jak se spekulovalo. „Československý rozhlas nabyl v roce 1982 zámek v Přerově n. L. od Náboženské obce Církve československé-husitské směnou za jiný svůj majetek, který naopak přešel do vlastnictví Náboženské obce Církve československé-husitské. Československý, resp. Český rozhlas navíc Náboženské obci Církve československé-husitské uhradil částku 50.000 Kčs jako zbytek rozdílu cen směnovaných nemovitostí,“ popsal ve zprávě.

„Dosavadní investice Českého rozhlasu do této nemovitosti navíc představují zhruba 20 milionů korun,“ uzavírá ČRo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…