Chaos a zmatek na úřadech, opožděné dávky. Paroubek cupuje Drábka za jeho odkaz

03.01.2014 16:43

S přelomem roku nastává na českých úřadech práce opět chaos, tvrdí někdejší premiér a šéf sociální demokracie, současný předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek. Příčinou podle jeho názoru ale není to, že by lidé chodili pro výplatu sociálních dávek výrazně více, nežli je tomu jindy v tuto roční dobu.

Chaos a zmatek na úřadech, opožděné dávky. Paroubek cupuje Drábka za jeho odkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

„Důvodem je neblahé dědictví po exministru práce Drábkovi, jeho exnáměstkovi Šiškovi a vlastně celé TOP 09, která Drábka dlouhou dobu hájila,“ uvádí Paroubek ve svém komentáři pro ParlamentníListy.cz.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

A to prý i přesto, že veškeré kroky ohledně výměny dodavatele IT služeb pro úřady práce byly od počátku podezřelé. Vše tak podle jeho slov dospělo až do dnešní absurdní situace, kdy Ministerstvo práce a sociálních věcí během vánočních svátků shánělo nového dodavatele IT služeb a úředníci se dnes musí narychlo přeučovat na starý systém.

Vedení TOP 09 by mělo vyvodit odpovědnost

Paroubek varuje, že někteří příjemci tak nemusí vůbec dostat dávky, na které mají ze zákona nárok. „Na chyby a nestandardní kroky pánů Drábka a Šišky za dohledu Kalouska a Schwarzenberga proto nyní doplatí pouze řadoví občané,“ ukazuje na viníky.

Zdůrazňuje, že lidé z vedení TOP 09 by proto měli vyvodit svou osobní politickou odpovědnost. Nová vláda pod vedením ČSSD by pak podle něj měla vytvořit urychlený audit současné situace a navrhnout v krátkém čase řešení pro to, aby se taková situace již nikdy nemohla opakovat. „Na chyby a neurvalé chování politiků nesmí doplácet nezaměstnaní a zdravotně postižení,“ uzavírá Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…