Chceme být ve volbách nadějí pro všechny, kteří nepatří k nějaké elitě, uvedl sjezd ČSSD Sobotka

10.03.2017 11:24

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) vystoupil na sjezdu sociální demokracie se svým úvodním slovem. V něm shrnul vše, co se straně povedlo, a vyjádřil přání k volebnímu programu do nadcházejících sněmovních voleb.

Chceme být ve volbách nadějí pro všechny, kteří nepatří k nějaké elitě, uvedl sjezd ČSSD Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD představila svůj plán zdanit aktiva bank. V Česku totiž banky vydělávají o dost více, než je v Evropě obvyklé

„Byli jsme to my, sociální demokraté, kdo jsme trvali na tom, kdo chtěl zrušit poplatky ve zdravotnictví,“ zmínil mimo jiné jeden z úspěchů, kterého si v ČSSD považuje. „Česká republika dnes prosperuje, máme nejnižší nezaměstnanost v EU, rostou mzdy. Patříme mezi deset nejbezpečnějších zemí ve světě a mnozí nám závidí naše výsledky. Po letech můžeme být znovu hrdí na to, že jsme Češi,“ domnívá se předseda sociálních demokratů.

Zmínil se však také o tom, že lidi spoutávají obavy. „Čeho se nejvíc lidé bojí? Jestli bude dostupná zdravotní péče. Lidé se ptají, zda bude na důchody. Jestli naše děti budou mít dobré vzdělání. Lidé se ptají, jaké tady u nás budou pracovní příležitosti,“ zmínil. „Velkým problémem je i nelegální migrace,“ dodal. 

„Co chceme jako sociální demokraté prosadit? Nesmíme zůstat ekonomikou, která je založená na nízkých mzdách. Naše budoucnost je jinde. Musí být ve výrobě, ve výzkumu, v inovacích. Musíme podpořit malé a české podniky. Navrhujeme snížení daní. Velkým tématem bude vždy zdravotnictví. A musí být centrem naší pozornosti i nadále. Pokud vyhrajeme volby do Poslanecké sněmovny, nebudeme zavádět poplatky,“ řekl. „Žádná privatizace státních a krajských nemocnic a žádná privatizace zdravotních pojišťoven. Stáří pak nesmí být symbolem chudoby. Nejlepší recept pro budoucnost je prorodinná politika. Rodiny, které se starají o děti, si zaslouží větší podporu, než mají dnes. Pracující rodina s dětmi musí být v centru naší pozornosti,“ doplnil.

Stát podle něj nemá být všudypřítomný Velký bratr. „Bezpečnost je důležitá, ale nikdy se nesmí proměnit ve špiclování. Není nutné udělat z našeho státu firmy. Svoboda a demokracie jsou podmínkou naší společnosti. Chceme být svobodnou zemí. Je pro nás nepřípustný jakýkoliv přechod k autoritářskému režimu. Jsou pro nás nepřijatelné útoky na svobodu médií,“ zmínil. 

„Chceme být v těch volbách, co přijdou, nadějí pro všechny, kteří nepatří k nějaké elitě. Chceme být pojistkou toho, že budeme slušnou a bezpečnou zemí, která se stará o všechny podmínky svých občanů,“ dodal závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…