Chcete být prezident? zeptal se Sobotka Středuly. A ten odpověděl...

02.06.2017 7:30

Zdá se, že premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka to myslí s hledáním prezidentského kandidáta proti Miloši Zemanovi opravdu vážně. Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula Lidovým novinám potvrdil, že dostal nabídku a mohl by se stát prezidentským kandidátem ČSSD. A co na tuto nabídku odpověděl?

Chcete být prezident? zeptal se Sobotka Středuly. A ten odpověděl...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Středula

Josef Středula dostal od předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky nabídku kandidovat na Hrad za sociální demokracii jako autentický kandidát levice. Středula však Sobotkův nápad odmítl.   

„Mohu potvrdit, že mé jméno figuruje v seznamu, který členové ČSSD posílají panu premiérovi. Jsem mezi těmi třemi jmény, která se v médiích objevila – Milan Štěch, Lubomír Zaorálek a já. Těší mne to, je to velice milé, je to velká pocta, ale myslím si, že u toho to také zůstane. Kandidátem se stává ten, kdo s kandidaturou souhlasí, a já jsem nic takového nevyjádřil,“ sdělil Středula.

Za důležitější považuje i nadále pracovat v řadách odborů, proto se spíše pokusí obhájit post předsedy ČMKOS a Hrad si nechá ujít. Sluší se také připomenout, že Středula nikdy nebyl členem ČSSD ani jiné politické strany a svou současnou apolitičnost by si chtěl podle všeho udržet. Alespoň prozatím.

Sociální demokraté tak budou muset hledat dál. Odmítnutí si Sobotka vyslechl také od předsedy senátu Milana Štěcha a od ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (oba ČSSD). Pánové Sobotkovi sdělili, že o kandidatuře v přímé volbě prezidenta neuvažují.

Někteří sociální demokraté jistě podpoří stávajícího prezidenta Zemana, i když jeho podpora ve straně poklesla v důsledku střetu hlavy státu s premiérem na Hradě během vládní krize. Zeman mával na tiskové konferenci na Sobotku holí a to mu někteří sociální demokraté nemohou zapomenout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…