Chci si s tebou zapíchat. Geert Wilders předčítal parlamentu, jak se chovají uprchlíci, zde je české VIDEO

06.10.2016 6:50

Předseda nizozemské Strany pro svobodu Geert Wilders o sobě dává znovu vědět. Kolegům v nizozemském parlamentu převyprávěl některé příběhy obyčejných Nizozemců, které by se podle jeho názoru normálně nedostaly do médií, protože vykreslují uprchlíky žijící v Nizozemsku ve velmi špatném světle, a to je něco, o co prý vláda nestojí. Wilders má však za to, že by je nizozemská veřejnost stejně měla znát.

Chci si s tebou zapíchat. Geert Wilders předčítal parlamentu, jak se chovají uprchlíci, zde je české VIDEO
Foto: Mwl.nl
Popisek: Kontroverzní nizozemský politik Geert Wilders

Nizozemský politický buřič Geert Wilders znovu pozvedá hlas. Tentokrát tak činí proto, aby se veřejnost dozvěděla, jak se chovají uprchlíci v Nizozemsku. Některé příběhy, které mu občané posílají, jsou podle jeho názoru velmi hrozivé, ale úřady a média hlavního proudu o nich mlčí. Považuje proto za svou povinnost některé příběhy zveřejnit. Wildersovo vystoupení je dostupné na serveru YouTube.

Anketa

Jak se vám líbily oslavy narozenin Václava Havla?

hlasovalo: 7619 lidí

Začal citací z dopisu jedné osmdesátileté paní, která prý v dobré víře vyrazila do jednoho z center pro migranty, aby jim pomohla. Nabízela jim třeba oblečení. Po své jediné zkušenosti už to prý nikdy nezopakuje. „Ti žadatelé o azyl jsou potížisté... Když dostanou kabát nebo bundu, říkají: Ne! To není nové! Jsou neuvěřitelně drzí a stěžují si i na jídlo. Dostávají stejné maso jako já a všechno vyhazují do odpadků,“ psala v dopise tato starší dáma.

Další z občanů pocházející z města Oude Pekela s asi osmi tisíci obyvateli si postěžoval, že opilí žadatelé o azyl obtěžují dokonce i malé dívky a starousedlíkům způsobují i jiné veliké problémy. „Obscénním způsobem se vnucují ženám a svou potřebu vykonávají, kde se jim zachce,“ četl Wilders z dalšího dopisu.

Ostrá kritika ze strany Zelených

V tu chvíli požádal o slovo Jesse Klaver ze strany Zelených a prohlásil, že pan Wilders rád čte z dopisů, takže si i on dovolí něco přečíst. Následně podal výčet míst v Nizozemsku, kde se objevily na zdech nacistické hákové kříže a různé rasistické nápisy. Stejně tak připomněl útoky na azylová zařízení, která mají na svědomí pravicoví radikálové. I ti podle Klavera podporují zde přítomného pana Wilderse, a pokud se tento pán snad snaží nepravdivě naznačit, že všichni uprchlíci jsou zločinci, pak lze stejně nepravdivě tvrdit, že všichni podporovatelé pana Wilderse jsou rasisti.  „Ale lidé, kteří to páchají, musejí být přísně potrestáni. Stejně jako těch pár uprchlíků, kteří páchají trestné činy,“ zdůraznil Klaver.

Wilders následně nerušeně pokračoval ve čtení dopisů od občanů. Citoval např. z listu muže, který si stěžoval, že jeho dvě dcery den co den čelí obtěžování ze strany migrantů. „Co mám dělat? Nikdo to neřeší. Pomozte,“ žádal muž Wilderse v dopisu. Sáhl i po psaní třiašedesátileté paní na invalidním vozíku, která se prý jednoho dne vypravila do supermarketu a narazila tam na skupinku mladých žadatelů o azyl. Prý jí kopali do vozíku a křičeli na ni, aby uhnula, a když to odmítla, jeden z mladíků jí ukázal vztyčený prostředníček. „Další mi naznačoval, že mě podřeže... Jeden mě dokonce udeřil,“ doplnila dáma na vozíku.

Celé vystoupení najdete zde.

Tyto příběhy podle Wilderse dokazují, že muslimští uprchlíci nepřišli do Nizozemska pokojně žít a integrovat se do společnosti, ale přišli zemi ovládnout, kolonizovat. Proto je třeba se jim postavit a neustále dokola to připomínat všem politikům i lidem, kteří tuto Wildersem popisovanou realitu nechtějí vidět. Sociálním demokratům přítomným v sále následně vytkl, že nejenže odmítají vidět tuto realitu, ale ještě vítají uprchlíky s otevřenou náručí a snaží se pomáhat dokonce i těm lidem, u nichž bylo rozhodnuto, že mají být z Nizozemska vyhoštěni. Svými kritickými slovy se obracel především na lídra socialistů Emila Roemera.

„My utrácíme miliardy... Miliardy, které jsou určeny pro občany Nizozemska, na zdravotnictví a na důchody,“ hřímal dál Wilders. Tyto peníze míří za uprchlíky, které prý socialisté vítají na hranicích s otevřenou náručí a Zelení jim k tomu ještě možná hrají na kytaru. Roemer se bránil, že Wilders celý problém s migrací nebezpečně zjednodušuje, zatímco socialisté se snaží chápat všechny aspekty této krize a řešit ji.

Aby svá tvrzení podpořil, citoval z dalšího dopisu ženy. Jedna její známá prý byla obtěžována migrantem. V jednu chvíli jí prý dokonce sáhl pod sukni a sdělil jí „I want to fuck you“ neboli „Chci si s tebou zapíchat“. Na pomoc ženě však přišli dva muži a migrant utekl.

Wilders během své čtvrthodinové promluvy čelil i dotazu sociálního demokrata Diederika Samsoma, jenž chtěl slyšet, co vlastně Wilders odpovídá všem těmto lidem? Předseda radikální strany se svou odpovědí přispěchal takřka ve zlomku vteřiny. „Odepisuji těmto lidem, že za to můžete vy,“ obrátil se Wilders obecně na socialisty. Socialisté a aktivisté nesou podle Wilderse stoprocentní odpovědnost za to, že jen za září přišlo do Nizozemí na 13 tisíc migrantů. A socialisté zvou další a vše platí z daní svých voličů. Tohle všechno navíc sociální demokraté činí proti vůli dvou třetin vlastních občanů.

Policie nic nezmůže, hřímal Wilders

Aby ještě zdůraznil, jak špatně si podle jeho názoru sociální demokracie v Nizozemí počíná, přidal několik dalších příběhů z dopisů voličů. Zmínil třeba příběh z lékárny, kde trojice migrantů údajně nadávala lékárnici, že po nich požaduje doplatek za léky. Byli totiž přesvědčeni, že jako uprchlíci mají všechno dostat zadarmo.

Neponechal stranou ani dopis homosexuála, který si Wildersovi stěžoval, že byl obtěžován migranty, když s přítelem čekal na vlak. Všechno skončilo špatně. Jeden z homosexuálů byl zmlácen a druhého migranti strčili do kolejí. „Nejvíc znepokojující však na celé věci byla reakce přivolaných policistů: Nezmůžeme nic,“ dozvěděl se prý napadený homosexuál.

„Paní předsedkyně, ve čtení podobných příběhů bych mohl pokračovat celé hodiny. Toto je realita, o které se v novinách nedočtete, toto je realita, kterou pan premiér přehlíží,“ uzavřel svou slovní kanonádu předseda Strany pro svobodu, jenž občanům slibuje, že zakáže Korán, zakáže mešity a uzavře Nizozemsko před dalšími migranty, pokud se stane premiérem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…