Chcípl PES vyráží do Lán. Chce Zemanovi rozmluvit „Pandu“

19.02.2022 9:01

Hnutí Otevřeme Česko – Chcípl PES se chystá do Lán na prezidenta Miloše Zemana; chce ho odradit od podpisu pandemického zákona. „Musíme se přesunout do Lán, bude to dlouhý. Spustili jsme petici, kterou pošleme panu prezidentovi,“ řekl místopředseda hnutí Chcípl PES Jiří Janeček, informují Novinky.

Chcípl PES vyráží do Lán. Chce Zemanovi rozmluvit „Pandu“
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Organizátoři zatím termín akce v Lánech neoznámili, podle nich i podle dalších odpůrců pandemického zákona není zbytí k jejímu uskutečnění. „A prezident ten protiústavní papír podepíše, strašně se změnil,“ stěžovala si jedna z přítomných žen, která se účastnila pátečního shromáždění pod hlavičkou iniciativy Chcípl PES u vjezdu do ulice Sněmovní. Toho se účastnilo na 150 lidi, kteří vyjadřovali velké zklamání po schválení novely pandemického zákona.

  • Původní zdroj ZDE

Podle vyjádření některých z nich jsou odhodláni proti pandemickému zákonu bojovat, dokud to jen bude možné. „Čekají nás jinak další roky různých omezování. Bude tu to samé, co skončilo před třiceti lety, a ještě horší. Podívejte se, co je ‚Nový světový řád‘,“ přidal se další muž.

Sporná novela pandemického zákona bude zřejmě platit. Sněmovna včera koaliční většinou přehlasovala její senátní veto. Novela zejména rozšiřuje možnosti vydávání protikoronavirových opatření a prodlužuje rovněž účinnost zákona z konce února na konec listopadu.

Uzákoní také zavedenou praxi nařizování karantény nebo izolace telefonicky či krátkou textovou zprávou (SMS). Prezident Miloš Zeman novelu podepíše, až mu bude doručena, sdělil jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

Senátoři přitom poukazovali na možnou protiústavnost některých ustanovení, například o třídenní karanténě po návratu z rizikových zemí nebo po pozitivním antigenním testu, a podobně jako část poslanců kritizovali zrychlené schvalování ve stavu legislativní nouze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…