Chemnitz a Ester Ledecká: Václav Klaus mladší se s tím opět nemazal

05.09.2018 13:11

Poslanec ODS Václav Klaus mladší dává voličům, svým příznivcům i odpůrcům najevo, že je tady a že bude komentovat, co uzná za vhodné. I když se to někomu nemusí líbit. Tentokrát se rozhodl okomentovat demonstrace v německé Saské Kamenici (Chemnitzu), vyjádřil se i ke sporu Ester Ledecké s Lyžařským svazem České republiky a také k začátku nového školního roku. Podívejte se raději sami, co všechno měl na srdci.

Chemnitz a Ester Ledecká: Václav Klaus mladší se s tím opět nemazal
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Václav Klaus mladší na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

Václav Klaus mladší nadále sleduje veřejné dění a způsobem sobě vlastním se k němu vyjadřuje. Vysmál se těm, kteří opakují, že na demonstracích v německém Chemnitzu protestují pravicoví radikálové. Vzal si k ruce video, na kterém se vyjadřuje postarší pán. A vyjadřuje se tak slušně, že byste v něm neonacistu nepoznali. Ale podle Klause mladšího nemusíte věšet hlavu. Média už si s tím poradí. A nepochybně si s tím poradí i správci sociálních sítí, kteří ty ošklivé „neonacisty“ zablokují. Klaus je o tom přesvědčen.  

Anketa

Chcete, aby byl Miroslav Poche nakonec ministrem zahraničí?

2%
98%
hlasovalo: 18882 lidí

„Pracoval jsem 40 let a teď ani nemůžu jít do města se svými vnoučaty,“ křičel postarší Němec na novinářku, která chtěla vědět, proti čemu v Saské Kamenici vlastně demonstruje. Právě video z této názorové výměny Klaus sdílel na sociální síti. „Moje žena a nevlastní dcera šly nedávno do města a před policií na ně Arabové, dobře oblečení mladí muži, pokřikovali: ‚Chceš šukat, chceš šukat?‘ A já si říkám, je to normální? Kdybych tohle udělal já před čtyřmi lety, sebrali by mě jako sexuálního devianta,“ rozčiloval se dál německý občan silným hlasem a mocně přitom gestikuloval rukama. „Ale když jde o ně, policisté dělají, že to nevidí,“ zuřil dál senior.

Reportérka se obrátila na jiné občany a chtěla slyšet i jejich názory, ale udeřila na ni otázka. „Proč to odbýváte?“ ozvalo se z davu. A po chvilce přišel další slovní úder. „Jako Němec jdete do vězení, když neplatíte daně, ale tihle jsou na svobodě. To je nepochopitelné,“ vypálil na reportérku muž ve středním věku nazlobeně.

„A víte, proč došlo k nepokojům v neděli?“ vzal si zpátky slovo postarší muž, který hovořil první. „Jeden z nich, Arab, prošel kolem hrobu, plival na něj a řekl ‚zasraný Němec‘. A proto ho lidi nakopali, to byl důvod. Dobře udělali,“ dodal ještě pán. „A vy pak ukážete jen to, že mu nakopali zadek,“ pálil do reportérky postarší Němec. Takto podle něj média překrucují pravdu.

„Hnusní neonacisté a pravicoví radikálové hovoří s německou redaktorkou o situaci v Chemnitzu a Německu. Asi nejvíc nebezpečný mi přijde ten důchodce. Ten má talent podávat fašistické názory tak jako zaobaleně, aby působil i na nerozhodnuté občany. Ale média si s tím poradí. I správci sociálních sítí,“ napsal k tomu Klaus.

Pár slov vedl i ke sporu letošní dvojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké s Lyžařským svazem. Sportovní funkcionáře přirovnal k funkcionářům politickým. Ti se prý bojí svých voličů, ale jsou schopni podobných zákeřných útoků jako funkcíonáři sportovní.

Nakonec Klaus mladší poslal vzkaz učitelům. Ti, kteří se těšili na své žáky, podle jeho názoru školství stále drží nad vodou. Napsal to ve svém pravidelném komentáři pro server Novinky.cz.

„Noviny máme koncem prázdnin plné různých alternativních magorů, kteří nás poučují, že ‚sezením v lavici se žáci nic nenaučí‘ (ano, sezením fakt ne, ale učením jo; VK) a škola musí být hlavně free. Počet rodičů, kterým se to líbí, asi roste. A to je jedno křídlo destrukce,“ uvedl poslanec.

Druhé křídlo destrukce podle jeho názoru reprezentuje exministryně školství Kateřina Valachová, která prý vedla resort tak špatně, že skoro vyhnala sociální demokraty ze Sněmovny, ale teď už zase rozdává rady.

Rodiče by podle jeho názoru měli být rádi za to, pokud má jejich dítko dobrého kantora, který jednak rozumní tomu, co učí, a jednak má autoritu. Nemusí to přitom vypadat jako na vojně. Autorita má různé podoby, ale dokud máme dobré učitele s autoritou, tak české školství odolá podle Klause i politikům.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …