Chládek si postěžoval. Prý do něj pořád kopou nějací chudáci

10.05.2015 6:38

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) se v rozhovoru pro server Týden.cz brání nařčení, že by snad chtěl čipovat děti a sledovat je na každém kroku. To o něm prý píší chudáci, kteří si do něj chtějí kopnout. Přitom jen stojí o zavedení kartiček s čipem, které budou podle jeho názoru ku prospěchu dětem, učitelům, ředitelům i rodičům.

Chládek si postěžoval. Prý do něj pořád kopou nějací chudáci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr školství a tělovýchovy Marcel Chládek

Po tragédii ve Žďáru nad Sázavou, při níž zemřel student, dostal Chládek nápad, jak žáky ve školách lépe ochránit. Vstup do školy bude žákům umožněn jen na základě čipové karty, která by mohla být propojena s třídnicí. Učitelé budou při pohledu do počítače vědět, kdo je přítomen, rodičům by dokonce mohla přijít sms zpráva, že jejich ratolest v pořádku dorazila do školy. Monitory by mohly být i před třídami samotnými a ředitelé škol by mohli vidět, kolik žáků je ve třídě, který kantor tam vyučuje a co vyučuje.

Spokojeni by tak mohli být všichni, dokonce i žáci, pro které by mohla identifikační karta plnit řadu funkcí, mohli by si na ni kupovat obědy nebo půjčovat knihy ve školní knihovně. Na čipových kartách proto nevidí nic špatného. Sám se bez ní prý nedostane ani na ministerstvo školství. Jednoznačně také prohlašuje, že nehodlá dětem vpichovat čipy pod kůži, jak se o sobě také dočetl.

„Nějaký chudák, co nutně potřebuje stále na Chládka něco nacházet a kopat do něho, to hned začal karikovat. Dokonce jsem se i dočetl, že prý chci čip dětem implantovat pod kůži. Jsou to nesmysly,“ konstatuje šéf resortu školství.

Celý rozhovor najdete v pondělním vydání časopisu Týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…