Chlapče, zklidni se, nabádají Emmanuela Macrona. Maloměšťáci, odsekl kandidát

24.04.2017 13:11

Oslavy vítězství v prvním kole prezidentských voleb jsou trnem v oku mnohých politiků. Emmanuel Macron to podle nich přehnal. Oproti tomu Marine Le Penová oslavovala mírně a chystá se nyní spíše na mohutnou ofenzivu. Píše to server iDnes.cz.

Chlapče, zklidni se, nabádají Emmanuela Macrona. Maloměšťáci, odsekl kandidát
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Emmanuel Macron

Například místopředseda Národní fronty Florian Philippot Macrona zkritizoval. Podle jeho slov je si příliš jistý a arogantní. „Jako by už hlasy Francouzů byly k ničemu a průzkumy už rozhodly,“ podotkl Philippot, jehož předsedkyně Marine Le Penová by podle průzkumů měla ve druhém kole za Macronem zaostat. 

K umírněnosti vyzval Macrona, jenž oslavoval až do nočních hodin, i bývalý starosta Nice Christian Estrosi. „Vypadá to, jako by už bylo rozhodnuto, ale není,“ řekla pak také někdejší místopředsedkyně Republikánů Nathalie Kosciusková-Morizetová. 

Macron však své oslavy hájí, uvedl, že to pro něj byl srdeční okamžik. „Nemám zapotřebí lekce pařížských maloměšťáků,“ podotkl.

Kritiky se však dočkal i od své soupeřky Le Penové, i když z jiného ranku. Podle ní totiž nemá Macron žádný plán, jak francouzský lid ochránit před nebezpečím islamismu. Le Penová se nyní podle všeho bude snažit i o kompromisní postoje, aby ve druhém kole získala širší podporu. 

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…