Chodník patří chodcům, napsala topka na plakát. A zabrala s ním půl chodníku

25.09.2014 16:42

Jak to myslí TOP 09 s předvolebním sloganem „Chodník patří chodcům“? Konstrukce s touto reklamou zabírala v centru Prahy půlku chodníku, čehož si všimli občané a okomentovali to na sociálních sítích. Podle serveru Lidovky.cz starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký nyní tvrdí, že heslo je namířeno proti segwayům, které prý na chodníky nepatří. Předvolební obří plakát Topka neodstranila, ale pouze vyměnila.

Chodník patří chodcům, napsala topka na plakát. A zabrala s ním půl chodníku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kampaň do nadcházejících voleb v ulicích Prahy. Podívejte se na některé slogany

Pražská TOP 09 umístila billboard s fotkou starosty Prahy 1 a heslem „Chodník patří chodcům“ před Malostranskou besedu. Pražané pak hromadně sdíleli jeho fotku na sociálních sítích s posměšnými poznámkami, že konstrukce zabírá půlku chodníku.  Po kritice občanů se TOP 09 rozhodla ustoupit, ale chodník neuvolnila, jen vyměnila reklamní kostku za jinou s odlišným sloganem.

Po dvou dnech strana sice vyměnila billboard, se sloganem "Investice s rozumem" ale chodník zabírá dál. Starosta Prahy 1 Lomecký se snažil věc mírnit vysvětlením, že heslo je namířeno proti segwayům, které prý na chodníky nepatří.

Sám Oldřich Lomecký serveru Lidovky.cz přiznal, že šlo o hloupou chybu a že nejde o jediný případ. „Je to samozřejmě logicky kravina. Ten slogan pochopitelně říká něco jiného. Je proti používání segwayů na chodnících. Volební tým udělal chybu. Je to nonsens. Teď už se plakáty samozřejmě odstraňují,“ řekl starosta Prahy 1. Billboardy s hesly podle něj měly být umístěny spíše na telefonní budky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…