Chomutov rozhodl o odložení splatnosti všech místních poplatků

12.04.2020 8:17

Členové rady města Chomutova na svém posledním zasedání rozhodli o odložení splatnosti všech místních poplatků. „Jedná se konkrétně o poplatek ze psů, který se pohybuje v rozmezí od dvou set do jednoho a půl tisíce korun za jednoho psa ročně, a poplatek za svoz komunálního odpadu, jenž je stanoven na částku pěti set korun na jednoho člověka za rok. Jejich splatnost je momentálně posunuta až do 31. října 2020,“ uvedl Jan Mareš, vedoucí odboru ekonomiky.

Chomutov rozhodl o odložení splatnosti všech místních poplatků
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Centrum Chomutova.

Anketa

Kalousek je připraven na ozbrojený odpor proti Babišově vládě. Šli byste s ním?

hlasovalo: 27623 lidí
„Na odložení splatnosti poplatků se radní Chomutova shodli jednohlasně. Kdo tedy dosud místní poplatky nezaplatil, může se splátkou počkat až do třetího čtvrtletí. Věříme, že to lidem alespoň trochu ulehčí aktuální situaci,“ dodal ekonom města.

Přesto ale svoz komunálního odpadu není žádným způsobem omezen a Technické služby v tomto ohledu fungují v běžném režimu. Vzhledem k aktuální situaci jsou pouze pro veřejnost uzavřeny všechny sběrné dvory Technických služeb, a to po dobu trvání nouzového stavu vyhlášeného vládou České republiky.

Město rovněž informovalo, že s ohledem na aktuální situaci spojenou s výskytem onemocnění covid-19 a na vyhlášený nouzový stav, v jehož rámci bylo omezeno konání zasedání zastupitelstev, je dubnové jednání zastupitelstva města Chomutova, plánované na 14. dubna 2020, odloženo na neurčito.

„Nezbytnost uskutečnění plánovaného zasedání zastupitelstva města Chomutova nebyla z těchto důvodů shledána, proto je prozatím odloženo. O náhradním termínu rozhodneme, až to aktuální situace dovolí,“ vysvětlit primátor města Chomutova Marek Hrabáč, v jehož pravomoci je svolávat a rušit jednotlivá jednání městského zastupitelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…