Chovanče, tys nebyl na vojně! A nechceš říct proč, udeřil na ministra vnitra časopis

30.01.2017 9:35

Navrhuje, aby každý občan mohl nosit pistoli či pušku k ochraně před teroristy. Sám však zřejmě neabsolvoval základní vojenskou službu. Řeč je dle tvrzení časopisu Týden o ministru vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD).

Chovanče, tys nebyl na vojně! A nechceš říct proč, udeřil na ministra vnitra časopis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr vnitra Česka Milan Chovanec

Informace o Chovancově vojně se prý snažil Týden zjistit delší dobu. Bohužel neúspěšně. Na tuto zdánlivě jednoduchou otázku nechce ministr odpovědět. Jak uvedl Jiří Korbel z tiskového odboru ministerstva vnitra, rezort tuto informaci nemá k dispozici. „Opravdu to není možné,“ dodal pak mluvčí ministra Milana Chovance Ondřej Krátoška, že skutečně nemůže na otázku odpovědět. 

I proto se tak podle Týdnu objevují spekulace, že se Chovanec vojně z nějakého důvodu vyhnul. A že to nemusel být zrovna čistý způsob. Což potvrzuje i jeden z lidí z Chovancova okolí, který uvedl, že ministr na vojně skutečně nebyl, ze zdravotních důvodů. „Na vojnu rozhodně nenastoupil. Jak to dokázal, ale nikdo neví,“ říká další zdroj.

Chovanec, jak píše Týden, měl na povinnou vojenskou službu nastoupit po listopadové revoluci. Prezenční služba trvala až do roku 2005, takže by to v tuto chvíli znamenalo, že Chovanec měl patnáctiletý odklad. „Nebo byl vážně tak nemocný?“ ptá se Týden čistě řečnicky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…