Chovanec, Martin Roman, mafie, policie... Jančura vypustil velice vážná obvinění

29.06.2016 22:04

„Budu podnikat. Do voleb určitě nepůjdu,“ řekl mimo jiné v rozhovoru s Danielou Drtinovou v DVTV.cz majitel Student Agency Radim Jančura. Ve svých slovech se vyjádřil také k aktuální politické situaci.

Chovanec, Martin Roman, mafie, policie... Jančura vypustil velice vážná obvinění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Jančura, šéf Student agency

„Moje žluté autobusy nejsou prostorem pro vyjádření politického boje, ale jsou prostorem pro vyjádření názoru. Podobně jako lidé mohou mluvit o svém názoru v hospodě,“ řekl k akci, kterou „rozjel“ v minulém týdnu v reakci na reorganizaci policie. Na své autobusy dal polepy s podobiznou ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) a jeho telefonním číslem. 

  • Celé video ZDE

Za reorganizací policie totiž stojí podle Jančury mafie. „Je to mafie, která má blízko k nějakým politikům. Jaká mafie, to nevím. Kdybych věděl jaká, tak bych běžel na policii,“ podotkl Jančura. „Nemohu vědět, jestli je pan Chovanec zlo a dobro. Ale já si jej postavil na misku vah společně se státními zástupci, kteří křičeli, že ta reorganizace je špatně,“ dodal s tím, že důkazy nemá. Používá prý jen selský rozum a intuici. 

Jančura se následně také vyjádřil k bývalému šéfovi ČEZ Martinu Romanovi, který podle jeho názoru za reorganizací policie stojí. „Neříkám, že je to jeho práce. Nikdy jsem neřekl jednoznačně, že to byl on. Vždy ale, když se děla nějaká velká věc pro ČSSD, tak vyskočil Martin Roman,“ zmínil jej i ve spojení se Škodou Transportation. „Martin Roman je zajímavá figurka, jejíž jméno se nesmí vyslovovat. Kdyby měl pocit, že jej moje tvrzení poškodilo, má právo podat trestní oznámení a začít konat,“ sdělil.

Podle Jančury mají starší politické strany blíž k mafii. „Nebo alespoň chování některých lidí mi je podivné. Kromě pana Chovance je to například chování hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška (ČSSD),“ podotkl. Chovanec podle něj není mafián, ale řídí mafii. „Takhle se prostě nechová státní správa, aby takto narychlo udělala reorganizaci dvou elitních útvarů,“ uzavřel toto téma.

Majitel Student Agency se v dalších slovech zmínil i o ministru financí Andreji Babišovi (ANO). Toho dříve podporoval, nyní tomu již tak není, byť tak může autobusová kampaň vypadat. „Babiše budu rád podporovat tehdy, bude-li na svém ministerstvu důsledný. Bude dobře vybírat daně a bude také každou miliardu, jež má utratit, obracet, aby byla utracena efektivně,“ sdělil.

A řeč přišla i na fotografii, na níž si Jančura podává ruku s neonacistickým županem Marianem Kotlebou. Podle Jančury šlo o čistě obchodní jednání, kdy mu byla předávána licence na autobusovou linku. „Myslím si, že podat ruku je slušnost každému člověku. To, že je neonacista, se mi nelíbí,“ řekl s tím, že on sám je tvrdým antirasistou. „Naopak říkám, že daleko nebezpečnější chování než župana Kotleby je chování vyšších představitelů moci, například premiéra Fica či našeho prezidenta Zemana. Oni vedou podobnou rétoriku, protiimigrantskou. V politickém spektru tady nikdo nechce migranty a islamisty, ale je nefér, když někdo používá tento strach na získání svých preferenčních hlasů,“ podotkl Jančura. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…