Chovanec má na ministerstvu posilu. Právničku, co bojuje za transparentnost

27.02.2014 20:03

Už je jasné i poslední jméno náměstka, resp. náměstkyně ministra vnitra Milana Chovance. Nominaci za hnutí ANO přijala bývalá ředitelka české pobočky Transparency International Adriana Krnáčová. Na starosti bude mít veřejnou správu a legislativu.

Chovanec má na ministerstvu posilu. Právničku, co bojuje za transparentnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Michal Chovanec

Podle informací serveru Echo24.cz nastoupí někdejší ředitelka TIC na své místo hned příští týden. Potvrdila to ministryně pro místní rozvoj a první místopředsedkyně ANO Věra Jourová. „Pan ministr Chovanec už její jméno schválil, do funkce nastoupí od pondělí," prozradila.

Krnáčová obsadí poslední náměstkovské křeslo na vnitru a na starosti bude mít veřejnou správu i legislativu. Bývalá šéfka TIC přitom nebyla jedinou adeptkou za hnutí ANO. Babišovo uskupení prý jednalo také s bývalým ministrem životního prostředí ve vládě Václava Klause Jiřím Skalickým. Skalický byl také předsedou dnes již neexistující Občanské demokratické aliance (ODA).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …