Chřipková epidemie zasáhla i sněmovnu

10.02.2015 21:29

Současná chřipková epidemie se dnes projevila i v Poslanecké sněmovně. Poslankyně ODS Jana Černochová vyzvala v debatě o bezpečnostní situaci své nemocné kolegy, aby zůstali doma. Jmenovala přitom svého předřečníka Františka Laudáta (TOP 09 a Starostové), který mluvil před ní ochraptělým hlasem. Vadilo jí, že má mluvit na mikrofon po někom, kdo na něj podle jejích slov prskal bacily.

Chřipková epidemie zasáhla i sněmovnu
Foto: Hans Štembera
Popisek: O návrhu rozpočtu se bude hlasovat co nejdříve

Není to podle ní fér vůči ostatním poslancům, kteří chtějí zůstat zdraví. "Ale možná škoda, že tady není paní místopředsedkyně (Jaroslava) Jermanová, že místo toho úžasného nápadu běhat s trubičkou proti alkoholu, mohl někdo měřit na recepci teplotu kolegů. A kdo má teplotu, tak by sem nebyl vpuštěn," prohlásila Černochová.

Narážela přitom na to, že Jermanová v minulosti prosadila ve sněmovně zákaz podávání alkoholu během schůzí. "A buď sem dejte nějaké igelitové pytlíky, když po sobě mluvíme, nebo nechť ti, kteří jsou nemocní, skutečně zůstanou doma v posteli a koukají se na nás v televizi," dodala Černochová.

"To, že jsem ochraptělý, ještě neznamená, že šířím bacily," ohradil se Laudát. "Jestli někdo šíří bacil a čím dál větší nenávisti, protože máte šest procent a nevíte, čeho se chytit," vzkázal Černochové.

Během svého projevu si několikrát musel odkašlat i Ludvík Hovorka (KDU-ČSL). Jeho stranický kolega Ondřej Benešík poté poznamenal, že kdyby Jermanová neprosadila zákaz podávání alkoholu, Hovorka by se mohl dezinfikovat panákem a přednesl by svůj příspěvek v daleko vyšší kvalitě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…