Chybí Svěrák ve skafandru! Asi „Není nutno“. Vyoralova sprcha pro kavárnu, dnes extra studená

26.03.2021 15:30 | Zprávy

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Týden plný nenadálých politických zvratů, Staroměstské náměstí plné křížků za oběti covidu-19. Tyto i jiné události si vzal na paškál komentátor Tomáš Vyoral. „Tak jako tak, i když nezvítězí, ale budou v závěsu za ANO, mají podle všeho větší koaliční potenciál,“ říká Vyoral k předvolebnímu průzkumu, který Pirátům se STAN přisoudil 34 % a ANO pouze 22 %. Co vývoj tohoto týdne udělá s národoveckou scénou? A koho zapomněl připomenout Milion chvilek?

Chybí Svěrák ve skafandru! Asi „Není nutno“. Vyoralova sprcha pro kavárnu, dnes extra studená
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Staroměstské náměstí pokryly tisíce křížků. Mají symbolizovat všechny ty, kteří zatím podlehli nemoci covid-19. Tato akce jde na vrub hnutí Milion chvilek pro demokracii. Co na to říkáte?

Slovy klasika: To ale muselo dát práce, a přitom taková blbost. Na téhle pokrytecké ideologické akci, snažící se vyždímat z občanů ty poslední kapky slz až někde z paty či z konečníku je zajímavých několik věcí. Předně si nepamatuji, že by někdy někdo křížkoval Staromák kvůli obětem třeba s chřipkou a na chřipku. Letos by to logicky nemělo cenu, protože i nákaza chřipkou je prakticky nula, a všechno je covid. Nebo kvůli obětem jakéhokoliv jiného onemocnění.

Pak by mě v první řadě zajímalo, kolik lidí a kdy přesně těch dvacet tisíc křížků, nebo kolik, dělalo? Pro ně snad neplatí zákaz vycházení? Za druhé, pominu to, že v úmrtích s covidem, dle samotného „ministerstva strachu a smrti“, označujícího se za ministerstvo zdravotnictví, jsou započítáni zemřelí pozitivně testovaní na PR covid bez ohledu na příčinu úmrtí – ale co těch dalších 100 tisíc lidí, kteří nezemřeli s covidem? Ti jsou chvilkařům a podobným novodobým uvědomělým prorežimním svazákům putna? Navíc se vsadím, že průměrný věk oněch 100 tisíc „nekřížků“, na které chvilkaři prdí, bude značně nižší než těch dvacet nebo pětadvacet tisíc křížkových.

Už mi u toho snad jen chybělo, aby pan Svěrák na místě ve dvou rouškách a ve skafandru zazpíval „Není nutno, není nutno...“ Případně aby přišel předvést smutné oči, tak jak se to naučil, někdo z vládních koronapsychopatů – třeba Havlíček, Hamáček či Babiš – a paráda by byla dokonána.

Piráti a STAN si podle průzkumu Kantaru užívají trhák; hnutí ANO prý ztrácí 12 procentních bodů. Domníváte se, že nyní bude předvolební kampaň zejména o Pirátech? Mohou Piráti vydržet půl roku setrvalého tlaku ze všech stran, a přesto zvítězit?

Jak vždycky říkám – prefabrikované průzkumy, které spíše než o informování jsou o ovlivňování veřejného mínění a o „odborném nasměřování“ stáda, je třeba brát s rezervou. Nemyslím si, že by ANO ztrácelo tolik, jakkoliv možné je všechno. Já to tipuji zhruba fifty-fifty. I teď a zřejmě i u voleb, nestane-li se něco zcela zásadního. Nicméně Piráti se STAN mají nepochybně, bohužel, velkou šanci zvítězit. Tak jako tak, i když nezvítězí, ale budou v závěsu za ANO, mají podle všeho větší koaliční potenciál. Což vzhledem k jejich extremistickému levičáctví – před nimiž jsou i komunisti takřka pravice – a eurohujerství, je pro Českou republiku opravdu smutné.

Václav Klaus mladší v úterý překvapivě oznámil, že nepovede Trikolóru do podzimních sněmovních voleb. Cituje osobní problémy a špatné vnitřní nastavení. Znamená to de facto konec Trikolóry, nebo ji volbami zvládne s úspěchem provést někdo jiný?

Myslím, a za mě bohužel, že je to konec Trikolóry, ještě než vůbec začala. Neboť, co si budeme povídat, Trikolóra byla Václav Klaus mladší. Jeho krok mě překvapil a trochu zklamal. Jakkoliv z hlediska osobních důvodů to naprosto chápu a respektuji, tak mám obavy, že Václav Klaus ml. tímto zklamal řadu lidí, kteří pro Trikolóru mnohé udělali – často na bázi dobrovolnosti. A nejsem si úplně jistý, zda si tímto krokem trochu nepřivřel vrátka do další parlamentní politiky. Což je škoda možná spíše pro Českou republiku než pro něj samotného a pro jeho život.

Politiků, kteří mají hlavu nejen na to, aby jim nepršelo na mandle, navíc s konzervativním pravicovým světonázorem a s vlasteneckým cítěním, je v ČR potřeba jako sůl. Poslaneckých parazitů, kteří akorát vyměnili maminčin cecík za cecík veřejných peněz z našich kapes, je tam myslím dostatek. Rudosvetrový fízl z Aspen Institutu a ministr „Třetí Brada“ Honzík Hamáčků by mohl vyprávět.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…