Chybí některé originály smluv, přiblížila razii dočasná šéfka DPP

17.08.2012 22:53

Dočasná šéfka pražského dopravního podniku Magdalena Češková tuší, jakých kauz se mohla páteční razie týkat. Zatím ale nechce konkretizovat. Zároveň ale ví, že policisté budou mít s důkazy problémy, chybí totiž originály některých smluv.

Chybí některé originály smluv, přiblížila razii dočasná šéfka DPP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policista - ilustrační foto

Transparency International hovoří v souvislosti s DPP o organizovaném zločinu. Dočasná šéfka podniku Magdalena Češková připustila, že tuší, kterých kauz se toto tvrzení týká. Konkretizovat ale nechtěla. Ohledně páteční razie už byla sdílnější.

„Probíhalo to všechno úplně v klidu,“ uvedla v Událostech, komentářích na ČT. Razie se týkala podle jejích slov právního odboru, marketingu, jednotky IT, zásobování a kanceláří generálního ředitele.

Policisté podle jejího odhadu narazí brzo na problémy. Sama totiž připustila, že v podniku chybí originály některých smluv. „Nedokážu teď říct přesně konkrétně, kterých smluv se to týká,“ vyhýbala se odpovědi. Jako jeden příklad za všechny ale uvedla smlouvu se společností Crowsnest, která se týká SMS jízdenek.

DPP během razie kritizoval přítomnost zástupců z Transparency International. V ČT to Češková uvedla na pravou míru. „Nebylo nám vysvětleno, proč tihle zástupci Transparency International jsou ve spojení s orgány činnými v trestným řízení pří předávání důkazů,“ vysvětlovala.

Když se dozvěděla, že zde byli přítomni kvůli tomu, že pomáhali s formulováním trestných oznámení na osm osob Vladimírem Lichem, což byl důvod razie, jejich přítomnost schválila.

Podle Češkové mezi DPP a aktivisty nepanuje žádný spor, ani co se týče advokáta Václava Lásky, který má údajně zakázaný vstup do budovy. „S panem Láskou nemá DPP uzavřenou žádnou smlouvu, tu má hlavní město Praha,“ dodala. Proč byl ale Láskovi zamezen vstup do budovy, neví. Podle jejího názoru proto, že v budově nebyl odvolaný ředitel Lich.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…