Chybí snad jen Ortel, rozohnil se komentátor při sledování Kluse, Hutky, Jakla či Pepy Nose

10.08.2018 16:16

Letos politickou muziku nejvíc tvrdí písničkáři, říká komentátor Petr Holec. Nejdřív zavelel k  bojkotu premiéra Andreje Babiše písničkář Tomáš Klus, pak ve své písni Miloš a zubatá nechal zemřít prezidenta Miloše Zemana písničkář Jaroslav Hutka. Připomněl také, že za SPD Tomia Okamury do Senátu kandidují hospodský bluesman Ladislav Jakl a folkař Pepa Nos. „Chybí snad jen Ortel. Ne však ten Ovčáčkův, ale taky písničkář,“ dodal ve svém textu na serveru iROZHLAS.cz Holec.

Chybí snad jen Ortel, rozohnil se komentátor při sledování Kluse, Hutky, Jakla či Pepy Nose
Foto: Hans Štembera
Popisek: Písničkář Tomáš Klus

Muzikantské angážmá v poltické sféře, ať už přímé nebo nepřímé není ničím novým. „Seděli v parlamentu a často zazpívají, jakmile začne nějaký politik zachraňovat demokracii,“ řekl Holec s tím, že možná je to i dědictví listopadu 1989, jemuž kdysi dali určitou symboliku právě i zpěváci. 

Je tu ale podle Holce jeden podstatný rozdíl, a sice, že zatímco tehdy bojovali za něco, dnes bojují proti něčemu. Nebo spíš proti někomu. „Klus vytáhl proti premiérovi, Hutka proti prezidentovi, Jakl proti elitám a Nos téměř proti všem. Na hudebním trhu tak začíná být dost těsno,“ poznamenal.

Právě u Kluse je samozřejmě ironie, že teď vytáhl právě proti Babišovi, když předtím ve svém hitu Za co, pane Bože, za co vytáhl stejně jako on proti všem tradičním politikům, uvedl Holec. Nejvíc prý proti těm z ODS a TOP 09, kteří nyní bojují proti Babišovi. „Po Hutkově songu Miloš a zubatá, v němž písničkář pohřbívá prezidenta, zase nejspíš jako obvykle nejvíc zbudou slova Zemanova mluvčího Jiřího Ovčáčka, že si „sám podepsal svůj ortel“.

To Jakl s Nosem jsou prý už jiná liga. Prvně jmenovaný je dlouholetý spolupracovník bývalého premiéra a prezidenta Václava Klause a stále sedí i ve správní radě Institutu Václava Klause. Teď kandiduje za populistu Okamuru, připomněl Holec.

  • Původ í zdroj ZDE

„Pozadu nezůstává ani sám Jakl. Mimo jiné píše, že současné elity chtějí cíleně řízenou masovou migrací, podobně jako kdysi nacisti, vytvořit „nového člověka,“ napsal Holec a dodal, že hrdě homofobní Nos na to jde ještě ostřeji. Jeho vlastní web je plný slov o „šmírování,“ „slídění,“ „vymývání mozků“ a taky spousty nadávek. „Už jen jejich kandidatura ale vypovídá o důstojnosti Senátu. Chybí snad jen Ortel. Ne však ten Ovčáčkův, ale taky písničkář,“ uzavřel.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…