Chystá Tejc další rebelii? Na rozdíl od Sobotky na lustračním osvědčení trvá

27.11.2013 21:50

Poslanec za ČSSD Jeroným Tejc, který stál za povolebním pučem na šéfa sociálních demokratů Bohuslava Sobotku, vyzývá spolustraníky k boji za lustrační zákon. Ten je nyní jednou z možných překážek, které na šéfa hnutí ANO Andreje Babiše čekají na jeho cestě za fungující vládou.

Chystá Tejc další rebelii? Na rozdíl od Sobotky na lustračním osvědčení trvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

"Sdělím svůj postoj na jednání klubu a stranických orgánů. Pokud se o zrušení bude hlasovat ve sněmovně, budu prosazovat, aby hlasování bylo nezávazné," řekl Tejc pro server Týden.cz. Nechce totiž "pomoci" šéfovi ANO Andreji Babišovi, který byl již někoikrát nařčen ze spolupráce s tajnými složkami. Tejc se ale také nechal slyšet, že pokud se nebude hlasovat volně a většina poslanců bude zastávat opačný názor, podřídí se většině.

Se svým nynějším názorem je totiž nyní v přímém rozporu s šéfem strany Bohuslavem Sobotkou. Ten se již několikrát nechal slyšet, že sociální demokracie nepovažuje lustrační zákon za důležitý. "Není důvod, aby naše strana tahala za pana Babiše horké brambory z ohně. Ten zákon časem přestane platit sám, když se do funkcí budou dostávat lidé narození v době, kdy na ně StB nedosáhla," tvrdí Tejc. Po zrušení zákona by nemusel Babiš předat prezidentovi Miloši Zemanovi čisté lustrační osvědčení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …