Čím dál více českých dětí uvažuje, že si změní pohlaví. Dokonce už i předškoláci

18.11.2017 12:45

V Česku výrazně vzrostl počet dětí, které zvažují změnu pohlaví. Upozorňuje na to server Lidovky.cz. Zmiňuje například příběh sedmnáctiletého youtubera Maxe, jenž se narodil jako děvče a nyní se chystá na hormonální terapii, jež mu pomůže ke změně pohlaví.

Čím dál více českých dětí uvažuje, že si změní pohlaví. Dokonce už i předškoláci
Foto: Vít Hassan
Popisek: Duhový průvod Prahou v rámci festivalu Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů

O tom, že jde o vzrůstající trend, kdy se děti a mladiství obracejí kvůli změně pohlaví na odborníky, hovoří i sexuoložka Hana Fifková, jež se terapiemi poruch sexuální identity zabývá. Podle jejích slov u ní letos hledala pomoc zhruba stovka nezletilých. 

Původní text ZDE.

Dokonce k ní docházejí i děti v předškolním a mladším školním věku, letos se počet takovýchto dětí u ní v ordinaci pohybuje kolem třiceti. „Mladiství klienti a klientky přicházejí v počtu mnoha desítek,“ sdělila Fifková s tím, že nejmladším dětem je kolem šesti až sedmi let. Důležitý podle sexuoložky je především přechod do jiné společenské role, kdy dotyčný požádá své okolí, aby respektovalo jeho skutečnou identitu. To považuje dokonce pro mnohé za důležitější než operativní změnu pohlaví.

V Praze by se dokonce měla jednou měsíčně scházet podpůrná skupina pro transděti ve věku od 6 do 12 let. První setkání transdětí a jejich rodin v Česku uspořádala organizace Trans*parent bojující za práva transsexuální menšiny letos v říjnu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…