Cirkulárka jede a řeže Blok proti islámu na menší, menší a ještě menší kousky

02.05.2016 18:50

Spolupráce Bloku proti islámu a Úsvitu – Národní koalice skutečně končí. Nedávné rozhodnutí předsedy Bloku proti islámu Martina Konvičky a místopředsedy Petra Hampla potvrdila Akční rada Bloku. Rozhodnutí padlo opět v noci. Od té chvíle se navíc změnilo ještě to, že na pozadí vypovězené spolupráce vznikají dva nové celky.

Cirkulárka jede a řeže Blok proti islámu na menší, menší a ještě menší kousky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Blok proti islámu oslavil 1. máj pochodem na Klárov

Nový politický subjekt, jejž má založit sociolog Petr Hampl, má hájit zájmy lidu, bojovat proti islámu a bruselským socialistickým praktikám. Podle MF Dnes by mohla nést jméno Alternativa pro Česko, nyní pracovně Apači. Má jít o obdobu německé pravicové strany Alternativa pro Německo (AfD), s níž by čeští Konvičkovci chtěli spolupracovat. To potvrdil i Hampl, jenž vnímá, že strana dokáže oslovit lidi středních i vyšších tříd. Podle informací MF Dnes již proběhla i první jednání s bavorskými zástupci strany, kterou v této spolkové zemi vede původem Čech Petr Bystroň.

Během pondělního odpoledne však Hamplova slova negoval pozůstatek Bloku proti islámu, respektive jeho mluvčí Miroslav Adamec. „V některých médiích se objevila mylná zpráva, že Blok proti islámu končí a jeho vedení místo něj zakládá novou politickou stranu. Není to pravda, Blok pokračuje dál v boji a o nové straně bude teprve jednat květnový sněm,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz. Proč ovšem Hampl vznik nové strany potvrdil, není jasné.

Ani tím ale štěpení BPI nekončí. „Cenzura na Facebooku, zastrašování vylučováním oponentů, manipulace s počtem hlasů v Akční radě jsou důvody k založení nového spolku Blok proti islamizaci, který chce spojit všechny demokraticky smýšlející občany v ČR. Zakladateli jsou někteří krajští a řada okresních lídrů Bloku proti islámu, žádající spojování sil v boji proti islamizaci naší země,“ stojí v prohlášení, které ParlamentníListy.cz rovněž získaly od členů BPI. „Naším cílem je bránit štěpení protiimigračních sil. Zastavení mocenských sil, které se snaží ovládnout BPI, manipulujících s docentem Konvičkou,“ odůvodnila vznik nového Bloku Iva Procházková, předsedkyně krajské ústecké divize BPI.

Podle jejího vyjádření chce nový BPI pokračovat v kampani do krajských i senátních voleb ve všech krajích nejen s Úsvitem, ale i s dalšími demokratickými silami. „Boj proti islamizaci nepočká,“ dodal ke vzniku BPI lídr plzeňské divize Roman Bakala.

Konvičkovci, respektive lidé kolem Martina Konvičky, v pondělí odpoledne dodali médiím další zprávu. Co má znamenat v už tak zmateném boji o kdysi silnou značku, není taktéž jasné. „MY, EXMUSLIMKY, tedy ženy, které jsme se v minulosti zapletly s islámem a dokázaly od něj odejít, se znepokojením sledujeme situaci v Bloku proti islámu. Prohlašujeme, že jasně stojíme za rozhodnutími lídra BPI Martina Konvičky, který nám všem pomohl na cestě z islámu ven,“ sdělily v prohlášení Beatrice Radosa, Pavlína Bitarová a Marta Albahri.

Co na to druhá strana? „Chybu jsme udělali v okamžiku, kdy jsme ponechali bez povšimnutí námluvy Petra Hampla s Klárou Samkovou, která chtěla spolupracovat se Zbyňkem Passerem, pražskými kmotry a bývalými členy ODS,“ prozradil naší redakci Miroslav Lidinský, předseda Úsvitu.

Stejně důležité jistě bude podívat se na názor voličů. Ti se shlukují především na Facebooku a jejich rozpaky jsou více než patrné. Slova jako guláš, zmatek, nepřehledné anebo bordel jsou zřejmě ta nejslušnější, jež lze použít.

Z BPI: "Výsledkem jednání je usnesení, kde v prvé části akční rada většinou hlasů vyjádřila podporu krokům učiněným předsedou a místopředsedou vedoucích k ukončení spolupráce s ÚNK. V druhé části pak pověřila místopředsedu Hampla založením nového politického subjektu hájícího zájmy lidu této země, bojujícího proti islámu a bruselským socialistickým praktikám. K jednání akční rady předseda BPI Martin Konvička sdělil: „...pokud budeme příště jednat s jinými politickými subjekty, tak už nikdy za zavřenými dveřmi. Kabinetní politika se s naší otevřeností neslučuje. Úsvit chtěl podvozek, na kterém vyveze znovu své poslance do parlamentu, ale my nyní máme vlastní auto a řídit si ho budeme sami!“ 28. května 2016 se bude konat sněm Bloku proti islámu, který rozhodne o dalším postupu."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…