Církve si řekly už o dvě stě hektarů. A další žádosti přibývají

01.02.2013 17:26

Státní pozemkový úřad (SPÚ) zatím obdržel šest výzev k vydání zemědělských pozemků o celkové výměře 197 hektarů. Pozemky se nacházejí v katastrálních územích hlavního města Prahy, kraje Vysočina a Středočeského kraje, uvedla mluvčí Pozemkového fondu Monika Machtová.

Církve si řekly už o dvě stě hektarů. A další žádosti přibývají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do kostela, ilustrační foto.

Státní podnik Lesy České republiky obdržel devět výzev k vydání lesních pozemků, uvedl mluvčí firmy Zbyněk Boublík. Jednu výzvu k navrácení majetku podle Machtové obdržel také Diplomatický servis, který spravuje a pronajímá státní nemovitosti zahraničním zastupitelským úřadům.

"Výzvy, které Lesy ČR dosud obdržely se týkají pozemků, které se nacházejí v katastrálních územích Středočeského, Západočeského, Jihočeského a Jihomoravského kraje," upřesnil Boublík. Rozlohu požadovaných lesů neuvedl.

Církve a náboženské společnosti mohou o vydání majetku žádat celý letošní rok. "V tuto chvíli nelze odhadnout, kdy dojde k vydání rozhodnutí o vydání zemědělské nemovitosti," podotkla Machtová. Vracet církvím by se podle kvalifikovaného odhadu mohlo asi až 30 000 hektarů zemědělské půdy, uvedl v polovině ledna ústřední ředitel Státního pozemkového úřadu Petr Šťovíček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…