Čísla mluví pro Kajínka. Zeman by mu měl dát šanci, prozkoumal bulvár

25.02.2013 8:57

Česká veřejnost je na straně nejznámějšího českého vězně Jiřího Kajínka a budoucí prezident Miloš Zeman by mu měl dát šanci na obhajobu ve znovuobnoveném procesu. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění společnosti SANEP, který zveřejnil deník Aha!

Čísla mluví pro Kajínka. Zeman by mu měl dát šanci, prozkoumal bulvár
Foto: repro Youtube.com
Popisek: Doživotně odsouzený Jiří Kajínek

Téměř dvě třetiny Čechů (65,4 %) jsou stále pro obnovení procesu nejznámějšího českého vězně Jiřího Kajínka. Ten byl v roce 1998 odsouzen k doživotnímu trestu odnětí svobody za dvojnásobnou nájemnou vraždu a jeden pokus o vraždu. Kajínek i jeho příznivci se několikrát snažili o obnovení procesu z důvodu určitých nejasností a nedostatečných důkazů.

Lidé ve spravedlnost nevěří

Podle průzkumu společnosti SANEP lidé kontroverznímu vězni, o kterém vznikl i celovečerní film, věří a domnívají se, že by mu nový prezident Miloš Zeman měl dát šanci na obhajobu. Je totiž možné, že se Kajínek stal obětí policistů, kteří mají vraždy na svědomí. K této verzi se přiklání přes 60 procent obyvatel.

Z průzkumu také vyplývá, že 67,7 procenta lidí se domnívá, že někteří policisté mohou být napojeni na organizovaný zločin. Kromě toho výsledky průzkumu prozrazují, že 63,7 procenta lidí vůbec nebo spíše nevěří ve spravedlnost české justice. Více než polovina občanů České republiky navíc nedůvěřuje Policii ČR.

reklama

autor: adr

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…