Číšník přizabitý „holandskými sportovci“ už hovoří. Děkuje policii i veřejnosti

27.04.2018 8:29

Číšník o víkendu napadený sedmi cizinci v centru Prahy, promluvil. Páteční MF Dnes prozradil, co je pro něj teď nejdůležitější. Okomentoval také práci policie.

Číšník přizabitý „holandskými sportovci“ už hovoří. Děkuje policii i veřejnosti
Foto: Repro Youtube
Popisek: Policie vede zadrženého cizince

„Velmi pozitivně vnímám já i rodina práci policie a opravdu jsme vděční jak veřejnosti, tak médiím. Zda jsou tresty dostatečné, není v tuto chvíli na pořadu dne. Prioritou je brzké uzdravení,“ uvedl včera číšník Miroslav, který leží v nemocnici poté, co jej v sobotu v centru Prahy zbilo sedm Nizozemců.

Napadený číšník byl dva dny v umělém spánku a teď je sice při vědomí, ale jeho stav je nadále vážný. Komunikuje jen přes svého kamaráda, který panu Miroslavovi tlumočil dotazy novinářů a následně jim předal kamarádovi odpovědi.

Pokud jde o tresty, dvěma nejhorším útočníkům hrozí až deset let vězení. Jde o bratry Armina a Arashe Nahviovy. V tuto chvíli jsou ve vazbě, aby se nemohli pokusit o útěk, případně aby se nedopustili dalšího napadení. „Obvinění vypovídali a shodně uvedli, že je jim líto, že napadli poškozeného, dokonce vyjádřili i stud a snahu finančně pomoci poškozenému,“ uvedl včera po neveřejném líčení státní zástupce Jan Lelek.

Rodina sedmatřicetiletého číšníka Miroslava je prý v šoku. Nikdo nečekal, že se může stát taková věc. Když člověk pracuje jako policista nebo náleží k hasičskému sboru, rodina počítá s tím, že se může něco stát, ale u číšníka ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…