Čižinský: Trumpovo štěpení společnosti nefunguje. Soudržnost a solidarita!

05.11.2020 8:47

Američané stále sčítají hlasy z prezidentských voleb a zdá se, že jak narůstá počet sečtený hlasů zaslaných poštou, sílí pozice demokratického kandidáta Joa Bidena, že Trumpa porazí a stane se novým pánem Bílého domu. Šéf hnutí Praha sobě Jan Čižinský k tomu napsal pár slov. Právě americké volby a možné vítězství Joa Bidena podle něj ukazuje, že na každém hlasu záleží.

Čižinský: Trumpovo štěpení společnosti nefunguje. Soudržnost a solidarita!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Čižinský

Ve Spojených státech pokračuje sčítání hlasů odevzdaných v prezidentských volbách. O prezidentovi USA rozhoduje sbor volitelů, jenž je složen ze zástupců jednotlivých států USA a ti hlasují podle toho, jak si to ve volbách přáli voliči. Aby se jeden či druhý prezidentský kandidát stal prezidentem, musí získat alespoň 270 volitelů na svou stranu.

Anketa

Jste pro umožnění korespondenčního hlasování při volbách v České republice?

4%
96%
hlasovalo: 18671 lidí

Ještě ve středu dopoledne se zdálo, že stávající prezident Donald Trump svůj post obhájí. Také se prohlásil za vítěze voleb. Jenže tak učinil ještě před sečtením všech hlasů a protože v předstihu před volebním úterý, hlasovalo na 102 milionů voličů korespondenčně, sečtení jejich hlasů zabere mnoho času. A jejich vůle může v těchto volbách sehrát klíčovou roli. Jak sčítání hlasů pokračuje, Trumpův vyzyvatel Joe Biden má stále blíž k vítězství. Podle CNN má Biden ve čtvrtek dopoledne středoevropského času jistých 253 volitelů, zatímco Trump 213 volitelů.

Podle Šéfa hnutí Praha sobě Jana Čižinského to ukazuje, že ve volbách opravdu rozhoduje každý hlas a fráze, že „můj hlas  nic nezmění“, není pravdivá.

„Určitě je nás hodně, koho zajímají prezidentské volby ve Spojených státech a jejich průběh. Opět se ukazuje, že ve volbách se počítá a rozhoduje skutečně jeden každý hlas a že to prostě není a nikdy nebude jen prázdná fráze. A také se ukazuje, že je potřeba spíš lidi politikou spojovat než štěpit, že štěpení je možná krátkodobě volebně úspěšné, ale dlouhodobě pro všechny a pro celou společnost devastující. A tak v politice fandím soudržnosti, spolupráci a solidaritě,“ konstatoval.

Jan Čižinský k volbám v USA

volby v USA

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …