Člověk jako Stráský nemůže chránit přírodu, křičí ekologové

14.02.2011 23:01

Podle Jaromíra Bláhy z Hnutí Duha může nový ředitel Národního parku Šumava Jan Stráský na svém postu napáchat značné škody v ochraně místní přírody.

Člověk jako Stráský nemůže chránit přírodu, křičí ekologové

„Proti přírodě musíme bojovat, kdyby moji předkové nebojovali s různými živočichy, tak bych tady možná nebyl," citoval Bláha Stráského s dovětkem, že takový člověk může těžko chránit přírodu národního parku.

Dost místa pro všechny

Naopak podle předsedy Svazu obcí Národního parku Šumava a starosty Horní Plané Jiřího Hůlky může nový přístup k parku pomoci místním obyvatelům. „Šumava je natolik veliká, aby si tam dokázali najít místo vědci pro svoje experimenty, (...) tak musí být i pro její obyvatele," vysvětlil Hůlka.

S tím ale ekolog Bláha odmítl souhlasit, ochranářská sdružení totiž Stráskému nemohou zapomenout, jak se před časem snažil šumavský park zmenšit. „Jan Stráský vede proti národnímu parku i ochraně přírody doslova osobní boj," uzavřel přesvědčeně člen Hnutí Duha.

Čtěte také:

Foto: npsumava.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jac

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…