Co chtějí Češi? Hlavně jídlo. Komik z ODS útočí na SPD, připomněl protektorát

15.09.2021 18:30

Komik Nikola Džokič, který dělá pro ODS kampaň formou stand-up komedie, se v novém videu pokoušel tropit žerty z kampaně SPD a jejich Českého jarmarku. „Ty vole, já bejt český zemědělec, tak tomu šógunovi vysvětlím, že kilo cibule za šest kaček a vejce za dvě mě vyřídí víc než náraz toho kamionu SPĎÁK do chalupy,“ snažil se trousit hlášky Džokič.

Co chtějí Češi? Hlavně jídlo. Komik z ODS útočí na SPD, připomněl protektorát
Foto: Repro Twitter
Popisek: Nikola Džokič, kampaň SPOLU

Džokič se spolu s dalšími stand-up komiky Jaroslavem Cermanem a Kateřinou Haškovou snaží vytvořit vtipnou kampaň pro koalici SPOLU tím, že ironicky komentují kampaně ostatních. Kýženého efektu ale podle velké části sledujících nedosahují, protože jejich vtipy podle nich nejsou vtipné.

Nyní se Džokič pustil do rozboru kampaně SPD a jejich konceptu Českého jarmarku. „SPD přišla na to, že volební kampaň není potřeba nějak složitě vymýšlet a stačí vzít to, co kdysi frčelo. A lup ho, velký veselý kamion SPĎÁK je na světě. A co v něm sakra bude? No přece věci, po kterých tady lidi nejvíc touží, jídlo,“ spustil Džokič. „Přesně tak, strana velkého šóguna Tomia Okamury se rozhodla v boji o hlasy lidem nabídnout jídlo, a dokonce za poloviční cenu,“ snažil se Džokič tropit žerty z kampaně SPD.

„Zdá se, že český zemědělec na tu výrobu nepotřebuje nic kromě 30 dkg vzduchu a že tzv. férová cena SPD je částka, za kterou se tady všichni čeští zemědělci parádně uživí. Ty vole, já bejt český zemědělec, tak tomu šógunovi vysvětlím, že kilo cibule za šest kaček a vejce za dva mě vyřídí víc než náraz toho kamionu SPĎÁK do chalupy,“ komentoval Džokič slibované ceny.

O všem podle něj vypovídají samotné slogany SPD. „CO BABIŠ A SPOL. ZNIČILI, SPD NAPRAVÍ a NÁŠ SEDLÁK, DOBRÝ SEDLÁK,“ připomněl Džokič slogany. „To mi připomíná trošku mrtvý indián, dobrý indián. To je, jako když Němci Čechům vařili za protektorátu eintopf. Takovýhle blbce nedělají ani z nás na Balkáně,“ dodal komik.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…