Co ještě nemám? Hrobku nemám, řekl si možná Ivo Rittig. A koupil si exkluzivní místo, kde spočine po smrti

20.07.2015 8:40

Lobbista Ivo Rittig má hrobku na Olšanských hřbitovech. Až zemře, spočine vedle takového velikána, jako je spisovatel Karel Jaromír Erben. Jeho kaplová hrobka leží hned vedle. Informaci přinesl server Lidovky.cz.

Co ještě nemám? Hrobku nemám, řekl si možná Ivo Rittig. A koupil si exkluzivní místo, kde spočine po smrti
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Rittig dlouhodobě obýval Monako, nyní se podle všeho přesouvá do Dubaje. Jeho láska k Česku je však zřejmě tak velká, že zde chce mít jisté místo po své smrti. Okázalá pohřební kaple na Olšanských hřbitovech v gotickém stylu, kterou si pořídil, nese již jmenovku „Rodina Rittigova a Pavelkova“.

„Málokterý hrob má v sobě tolik historie jako právě ten, který vévodí této části Olšan. Rodinné propojení významných osobností pak přináší i zajímavé propojení profesí: na jednom místě odpočívá archivář, spisovatel, historik, pedagog i lékař...“ upozorňuje informační cedule v páté části Olšanského hřbitova, kde se nachází Rittigův hrob.

Původní text ZDE.

Serveru Lidovky.cz nechtěl nikdo z Rittigova okolí potvrdit, že se jedná skutečně o jeho hrob. Nepotvrdil to ani ředitel pražských hřbitovů Martin Červený. Serveru to však potvrdil dobře informovaný zdroj.

Rittig bude po své smrti ve skutečně dobré společnosti – kromě Karla Jaromíra Erbena se v blízkosti hrobky nalézá i pomník zakladatele Sokola Miroslava Tyrše či jeho následovníka Jindřicha Fügnera.

Podle publikace o Olšanských hřbitovech hrobka, kterou má nyní Rittig v nájmu, patřila dříve advokátu Václavu Wankovi z Rodlova. 

Pořídit si takovou hrobku je rozhodně finančně nákladné. Velké náklady jdou především na rekonstrukci. „Finanční náklady jsou dvoje. Jednak koupě majetku, kdy se stáváte majitelem náhrobku či stavby. Druhým je nájemní vztah, kdy za užívání místa platíte nájemné. U velkých hrobek se platí na dvacet let, u hrobů na deset. U kaplových hrobek to může být i částka, která se blíží hranici sto tisíc korun,“ přiblížil Lidovkám.cz ředitel Červený. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…