Co jíme, kolik to bude stát, téma pro Michaelu Jílkovou

15.02.2012 10:58

Budou se stále zvedat ceny potravin? Kdo na nich nejvíc vydělává? Myslí někdo na spotřebitele jak z hlediska ceny, tak kvality? To budou otázky, na které bude hledat odpověď čtvrteční diskusní pořad České televize Máte slovo.

Co jíme, kolik to bude stát, téma pro Michaelu Jílkovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Kalousek hostem pořadu Michaely Jílkové Máte slovo

Ovšem nejen o těchto otázkách bude v živé debatě diskutovat moderátorka Michaela Jílková s náměstkem ministra obchodu a průmyslu Bedřichem Dandou, s předsedou Zemědělského svazu ČR Martinem Pýchou, viceprezidentem Svazu obchodu a cestovního ruchu Martinem Ditmarem, pekařem Jiřím Bláhou a dalšími.

Jak navíc ParlamentníListy.cz v minulých týdnech zjistily, podle některých ekonomů zvýšení a sjednocení DPH na 20 procentech nepřinese zemi to, co si od toho vláda a ministerstvo financí slibuje, ba naopak.

Pro Parlamentnílisty.cz dokonce ekonom Vlastimil Tlustý připustil, že to může mít opačný efekt. Lidé se budou snažit šetřit, přestanou nakupovat a potraviny se pokusí produkovat z vlastních zdrojů, například drobným zahrádkařením a zemědělstvím. Již takhle ohroženou ekonomiku země to může ještě více brzdit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…