Co má společného Majdan a kníže s čírem na placce? Advokátka Hustáková našla zajímavé shody

05.08.2014 16:09

Advokátka a bývalá soudkyně Miroslava Hustáková v minulých letech již několikrát navštívila Rusko a v nedávném rozhovoru pro ParlamentníListy.cz tak promluvila o manipulacích, kterých se v náhledu na Ruskou federaci dopouští česká média. Nyní se vyjádřila i k situaci na Majdanu a Ukrajině.

Co má společného Majdan a kníže s čírem na placce?  Advokátka Hustáková našla zajímavé shody
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí Nezávislosti jako na dlani

„Měli bychom se poučit od našich předků a jejich chyby už neopakovat. Pokud mi najdete jedinou revoluci, která změnila systém a nedoplatili na ni zcela nevinní lidé, a to i životy, tak svůj názor změním. Já takovou v dějinách lidstva neznám. Jsem přesvědčena, že spravedlivý řád, kde lidé mají stejná pravidla pro život a vykonatelnost práva, zřídit lze, ale každý musí začít od sebe a přemýšlet nad tím, zda není manipulován,“ uvedla Miroslava Hustáková, která v minulém rozhovoru pro ParlamentníListy.cz promluvila o manipulaci českých veřejnoprávních médií.

Nyní se vyjádřila i k Majdanu a Ukrajině. „Naprosto odmítám tvrzení, že Majdan byl ukraden těm, co stáli na náměstí. Kdo si jej zaplatil, dostal to, proč jej platil. Ani Sametová revoluce nebyla ukradena studentům, protože ta také svůj úkol splnila. Studenti hráli roli předem naplánovaného divadelního komparsu, který však o své pravé roli nevěděl,“ přirovnává k českému prostředí.

„Při svém rozhodování si lidé musí stále uvědomovat, zda s nimi někdo nemanipuluje, a to i přes jejich ego. Dokonalé ztvárnění pohádky Císařovy nové šaty v reálu jsme mohli sledovat v posledních prezidentských volbách. Volební kampaň jednoho z kandidátů byla postavena na tom, že kdo je inteligentní a vznešený, tak volí jeho. Řada lidí, mentálně míň vybavených, tak nepotřebovala o jejich kandidátovi dál vědět nic. Hysterické projevy těchto osob, co nosily na sobě placky s čírem, by mohly být tématem pro vědeckou studii psychologa o ovládání mas,“ píše o Karlu Schwarzenbergovi.

„Další forma manipulace je zneužití umělecké fronty, která v naprosté většině za peníze propaguje toho, kdo ji zaplatí. Je jim jedno, jestli propagují mýdlo zn. Helada nebo politika. Já osobně navíc nemohu brát jejich názory vážně, i kdyby peníze za to nebrali, protože většina umělců má problém zvládnout vlastní život v reálném světě,“ dodává Hustáková.

Celé vyjádření Miroslavy Hustákové:

Měli bychom se poučit od našich předků a jejich chyby už neopakovat. Pokud mi najdete jedinou revoluci, která změnila systém a nedoplatili na ni zcela nevinní lidé a to i životy, tak svůj názor změním. Já takovou v dějinách lidstva neznám. Jsem přesvědčena, že spravedlivý řád, kde lidé mají stejná pravidla pro život a vykonatelnost práva zřídit lze, ale každý musí začít od sebe a přemýšlet nad tím zda není manipulován a ujasnit si co sám chce, jaký život by se mu líbil. a co zásadně odmítá. Co se týká současnosti, naprosto odmítám tvrzení, že Majdan byl ukraden těm, co stáli na náměstí. Kdo si jej zaplatil, dostal to, proč jej platil. Ani Sametová revoluce nebyla ukradena studentům, protože ta také svůj úkol splnila. Studenti hráli roli předem naplánovaného divadelního komparsu, který však o své pravé roli nevěděl. Kdyby tomu bylo jinak, tak by si nemusel na Národní třídě zahrát mrtvého studenta stbák Zifčák. Kdybychom připustili myšlenku, že se to nakonec autorům scénáře vymklo z rukou, tak by dnes tento muž nežil v klidu v Karlové Studánce, kde způsobuje opakování voleb do místního zastupitelstva, dluhy, které po něm musí soudně vymáhat jeho věřitelé, ale byl by živým exemplářem v Muzeu komunistických zločinů. Pokud už nebudeme obdivovat zaměnitelné herce v této hře, např, přestaneme adorovat pana Kocába, že zajistil odchod  vojsk Varšavské smlouvy z území ČR, protože on byl pouhým vykonavatelem toho, o čem se dávno dohodl Khol s Gorbačovem, tak změny skutečné nastat mohou. Zatím je ale situace zcela jiná, lidé věří dobře připraveným nesmyslům, že jsou to oni, co na náměstích rozhodli o své budoucnosti. Je to proto, aby náhodou nepřemýšleli o faktu, že svůj život mohou začít měnit již dnes a že revoluce ani náměstí k tomu nepotřebují.
manipulace lidí
Při svém rozhodování si lidé musí stále uvědomovat, zda s nimi někdo nemanipuluje a to i přes jejich EGO-. Dokonalé ztvárnění pohádky „ Císařovy nové šaty “ v reálu jsme mohli sledovat v posledních prezidentských volbách. Volební kampaň jednoho z kandidátů byla postavena na tom, že kdo je inteligentní a vznešený, tak volí jeho. Řada lidí ,mentálně míň vybavených , tak nepotřebovala o jejich kandidátovi dál vědět nic. Hysterické projevy těchto osob, co nosily na sobě placky s čírem, by mohly být tématem pro vědeckou studii psychologa o ovládání mas. I mé bývalé kadeřnici stouplo volbou KS tak vysoce sebevědomí, že se nijak netajila tím, že by ty hloupé vesničany co zvolili Zemana vyhnala ze země. Hysterie v době voleb byla na takové úrovni, že by si příznivci knížete vystavili i jeho posmrkaný kapesníček do vitríny v obýváku, chovali se jako duše lokajské. Další forma manipulace je zneužití umělecké fronty, která v naprosté většině za peníze propaguje toho, kdo ji zaplatí. Je jim jedno, jestli propagují mýdlo zn. Helada, nebo politika. Já osobně navíc nemohu brát jejich názory vážně, i kdyby peníze za to nebrali, protože většina umělců má problém zvládnout vlastní život v reálném světě. Nedávno mi jeden známý volal, že uspořádali raut pro herce, nestačilo, že se zdarma najedli a napili, ale jednomu populárnímu herci na závěr nebylo stydno jít za organizátorem a sdělit, že nemá peníze, žije za Prahou a tak si ještě vyškemral 1200 Kč na taxíka. Jsou mezi nimi skutečné lidské osobnosti, ty se ale takto nikdy neztrapňují. Patří mezi ně např. pan Jan Přeučil, který již jen zato, že mu komunisté zavřeli tatínka na doživotí  v procesu s Miladou Horákovou, si mohl ihned po revoluci  dobýt ředitelského křesla v divadle a dostat se třeba i do parlamentu. Kdo má charakter ale takovou cestou nikdy nejde a proto je i v 77 létech „ jen “ herec, který svým celoživotním chováním může být pro své kolegy vzorem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…