Copak, albánská ochranka už vám nestačí? Ve sněmovně se opět chytli Kalousek s Babišem a opět bylo veselo

05.11.2015 16:49

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek dnes ve Sněmovně útočil na ministra financí Andreje Babiše (ANO) kvůli ochrance. Dnes totiž vyšlo najevo, že Babiš požádal tento týden o policejní ochranu kvůli nebezpečí, které mu prý hrozí. Kalousek ovšem dnes překvapeným poslancům sdělil, že Babiše prozatím hlídá soukromá ochranka plná albánských "ostrých hochů". „Proč ho hlídají zrovna Albánci?“ tázal se Kalousek ve chvíli, když poslanci měli "rozdělaný" návrh zákona o zdanění hazardu.

Copak, albánská ochranka už vám nestačí? Ve sněmovně se opět chytli Kalousek s Babišem a opět bylo veselo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek v pořadu OVM

Poslanci dnes při mimořádné schůzi projednávali zdanění hazardu, k čemuž měl samozřejmě proslov i šéf poslaneckého klubu TOP 09/STAN Miroslav Kalousek. Jenže ke svým námitkám přiřadil i nové informace k překvapivé žádosti ministra financí Andreje Babiše, aby mu byla přidělena ochranka.

„Zákon, který teď budeme projednávat, zpřísňuje podmínky pro legální hazard a vůbec nezpřísňuje podmínky pro nelegální hazard. Takže v té konkurenci legální hazard - nelegální hazard se nelegální směje. Tomu nic nehrozí a legální to bude mít přísnější. Kdo z těch dvou na tom vydělává? Ten nelegální samozřejmě!“ zmínil napřed Kalousek jakoby nic. Ovšem pak to od něj přišlo. Okamžitě totiž vypálil, že nelegální hazard u nás provozuje ve velké většině albánská mafie.

„Já jsem se zeptal včera pana ministra financí na rozpočtovém výboru, zda je něco pravda na řečech, že má v tomto směru s albánskou mafií nějakou dohodu. On říkal, že ne. Nemám důvod tomu nevěřit. Dnes ráno jsem si ale přečetl, že žádá o státní ochranku, protože už asi nechce mít svoji soukromou. Tak bych se ho rád zeptal, co je pravdy na tom, že jeho soukromá ochranka je vybavena albánskými ostrými hochy, kteří ho hlídají?“ otázal se Kalousek s tím, že je samozřejmě pouze věcí ministra, když jej hlídají zrovna Albánci, navíc když si tu ochranku platí Babiš sám.

Proč Albánci? To je důležitá informace!

„Ale v souvislosti s podporou nelegálního hazardu je to docela zajímavá informace a důležitá informace,“ dodal k tomu Kalousek jízlivě.

Babiš požádal o policejní ochranu kvůli nebezpečí, které mu prý hrozí. To ovšem nijak nekonkretizoval.

„Já jsem požádal o ochranku, protože jsou další případy, kde mi hrozí nebezpečí. Nechtěl bych to moc rozvádět. Je to opakovaná snaha usilovat o moje zdraví,“ uvedl pouze pro média a dodal, že je zvláštní, že ministr financí nemá ze zákona ochranku, přestože je vždy nejvíc ohrožen, hlavně když má na stole agendu hazardu nebo daní, kde se děje řada podvodů.

Právě Albánci mne chtěli přepadnout...

Pokud jde o konkrétní ohrožení, zmínil Babiš ale přece jen dva případy. „Je pravda, že albánská mafie chtěla přepadnout můj dům, že jsem měl ochranu policie, že u nás bydleli,“ dodal a připomněl i dopis s jedem, který mu byl v minulosti odeslán.

Kalousek následně k tomu pro ČTK řekl, že by Babiš ochranku dostat měl. „Protože by se taky mohlo stát, že nám bude úplně ukradený,“ konstatoval.

Prý i on v době svého působení v ministerské funkci dostával a stále dostává mnoho výhrůžných dopisů, mailů a sms nebo i patrony v obálce. Ministři vnitra mu prý aktivně ochranku nabízeli, nikdy ji ale nechtěl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…