Covid zase v Číně. Kvůli prasečím hlavám z USA

25.11.2020 7:14

Australský server News.com s odvoláním na čínské zdroje oznámil, že v Číně možná narazili na stopu. Nové případy koronaviru v nejlidnatější komunistické zemi světa vedou k prasatům.

Covid zase v Číně. Kvůli prasečím hlavám z USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozpůlené prase na zabijačce

V Číně byly odhaleny dva případy koronaviru u lidí, kteří před tím manipulovali s hlavami prasat. Prasata byla dovezena ze Severní Ameriky. Virem se nakazili dva zaměstnanci letiště v Šanghaji, kteří manipulovali s leteckým nákladem. Ten obsahoval i i zmíněné hlavy. Pracovníci čistili kontejner, v němž byly prasečí hlavy převáženy, a to bez nasazených ochranných prostředků, jako jsou respirátory. Nakazili dalších 7 lidí ze svého okolí.

Po tom, co se nákaza na letišti v Šanghaji objevila, nechaly úřady během pondělka otestovat přes 17 tisíc zdejších zaměstnanců. Z preventivních důvodů byly zrušeny stovky letů

Čína byla první zemí na světě, kde se na konci loňského roku nový typ koronaviru objevil. Z jedenáctimilionového města Wu-chan se virus postupně rozšířil do celého světa, kde způsobil značné ekonomické škody a především ztráty na životech. Nemoci covid-19 podlehlo na celém světě více než 1,4 milionu lidí.

V Číně však v průběhu měsíců dostali situaci pod kontrolu a teď se komunistické úřady obávají především importu ze zahraničí. V poslední době bylo prý zaznamenáno několik nových ohnisek nemoci, která se objevila po manipulaci se zbožím dovezeným do Číny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…