Cože? Příběh Klause ml. nabírá obrátky. Jde do tuhého

15.08.2018 7:04

Poslanec za ODS Václav Klaus mladší dál dráždí rozdílnými stanovisky svou mateřskou stranu. Včera se totiž rozhodl podpořit na Praze 2 kandidáta do Senátu za SPD Ladislava Jakla. A to přesto, že v Praze kandiduje i kandidát ODS, herec Vladimír Kratina.

Cože? Příběh Klause ml. nabírá obrátky. Jde do tuhého
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Václav Klaus mladší na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

Klaus mladší v minulých dnech rozčílil spolustraníky svým názorem na mise v Afghánistánu, nyní se rozhodl, jak napsal, vyrazit klín klínem. „Podporuji Ladislava Jakla do Senátu. Byl by jistě neúplatným, svobodomyslným a pravicovým senátorem. Ty, které rozčiluje, že kandiduje s podporou SPD – v principu rozčiluje, že vůbec kandiduje,“ poznamenal Klaus mladší na svém facebookovém profilu. 

Původní text ZDE

Proti Klausově stanovisku se ohradil předseda strany Petr Fiala, jenž pro Novinky.cz uvedl, že podpora Klause Jaklovi je v rozporu se stanoviskem strany. „Podpora Ladislava Jakla ze strany Václava Klause ml. není ničím více než jeho osobním názorem, který není v souladu s postojem ODS,“ uvedl Fiala.

Poslankyně Jana Černochová pak dodala, že ji mrzí, že Václav Klaus mladší není schopen pochopit, že politika je týmový sport.

„Pan Fiala to s Vámi nemá lehké. Dobře ví, že ODS jde pomalu nahoru díky Vám, a taky dobře ví, že ho jednou vystřídáte na postu předsedy strany...“ napsal pak v reakci Klausovi jeden z diskutérů. „Vy jste komik,“ odvětil Klaus mladší.

Jakl má podporu i exprezidenta Václava Klause. Ten mu ji vyjádřil minulý týden po výstupu na Sněžku v rámci Svatovavřinecké pouti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…