Cože? Toto nastalo po vystoupení Madeleine Albrightové. Jen zírali...

20.04.2017 9:40

K vystoupení bývalé ministryně zahraničí Madeleine Albrightové v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu se na sociálních sítícíh vyjádřili americký novinář Erik Best a předseda politické strany Alternativa pro Českou republiku Petr Štěpánek. Nechyběl ani názor ekonomky Markéty Šichtařové.

Cože? Toto nastalo po vystoupení Madeleine Albrightové. Jen zírali...
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

„Cestou v autě jsem poslouchal Dvacet minut Radiožurnálu s Madeleine Albrightovou. Měl jsem pocit, že poslouchám rozhovor s bývalou bolševickou funkcionářkou a ne s exministryni zahraničí Spojených států,“ řekl kriticky Štěpánek. Moderátorka podle něj byla naprosto benigní a přátelská, jen jí nahrávala. „Žádná otázka na tělo, žádná polemika. Pokud tohle má být veřejnoprávní rozhlas, pak 45 korun povinně posílaných na Vinohradskou třídu je stejně vyhozených jako 135 korun sypaných do černé díry Kavčích hor,“ poznamenal Štěpánek.

„Madla Albrightová vystoupila včera ve 20 minutách a nenechala na Trumpovi nit suchou, kromě toho, že chválila jeho humanitární bombardování,“ řekl k celému vystoupení Albrightové Best.

K humanitárnímu bombardování se pak rozepsala i ekonomka Markéta Šichtařová. „M. Albrightová pochválila D. Trumpa za jeho bombardování Sýrie. Vtírá se vzpomínka na její vlastní humanitární bombardování Srbska. Ehm... může mít jakékoliv bombardování přívlastek ‚humanitární‘...?! Není to asi tak logické spojení, jako by třeba bylo spojení ‚mírmilovná genocida‘?“ zeptala se. 

Anketa

Byla by Veronika Žilková dobrá první dáma, tedy manželka prezidenta?

hlasovalo: 17164 lidí

A co vlastně konkrétně Albrightová uvedla? „To, co udělal v Sýrii, bylo moc důležité," obhajovala kroky Donalda Trumpa v Sýrii Albrightová. "To, co Asad udělal vůči svým lidem s tím plynem, je hrozné," dodala. Stejně tak vnímá ale  situaci v Afghánistánu. "Lidé mají strach, co se děje v Severní Koreji. Lidé neznají jeho plány," pokračovala k Trumpovi. "Není větší kontext pro to, co si myslí o zahraniční politice. Dělá věci, které říkal, že nebude dělat, například s Čínou,“ dodala Albrightová s tím, že je možné, že se Trump bude posouvat ke konvenční politice. 

Co Donald J. Trump vlastně sleduje svou zahraniční politikou? ZDE rozebírá Tereza Spencerová

O rozhovoru Albrightové jsme psali ZDE.

Celý příspěvek Petra Štěpánka:

Dnes odpoledne jsem cestou v autě poslouchal 20 minut Radiožurnálu s Madeleine Albrightovou. Měl jsem pocit, že poslouchám rozhovor s bývalou bolševickou funkcionářkou a ne s exministryni zahraničí Spojených států. Navíc naprosto benigní, přátelská moderátorka, která jí jen nahrávala. Žádná otázka na tělo, žádná polemika. Pokud tohle má být veřejnoprávní rozhlas, pak 45 korun povinně posílaných na Vinohradskou třídu je stejně vyhozených jako 135 korun sypaných do černé díry Kavčích hor.

Celý příspěvek Erika Besta:

Madla Albrightová vystoupila včera ve 20 minutách a nenechala na Trumpovi nit suchou, kromě toho, že chválila jeho humanitární bombardování.

Celý příspěvek Markéty Šichtařové: 

M. Albrightová pochválila D. Trumpa za jeho bombardování Sýrie. Vtírá se vzpomínka na její vlastní humanitární bombardování Srbska. Ehm... může mít jakékoliv bombardování přívlastek "humanitární"...?! Není to asi tak logické spojení jako by třeba bylo spojení "mírmilovná genocida"?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…