Čtyři dlouhé frňáky. Blesk už podruhé za sebou spálil Haška a jeho skupinu

31.10.2013 9:08

Deník Blesk již druhý den v kuse pokračuje v kanonádě proti účastníkům sobotní schůzky u prezidenta Miloše Zemana. Zatímco ve středu anoncoval kauzu palcovým titulkem „Zrádce žije krátce“, převzatým z transparentu Sobotkových podporovatelů, nyní přináší dvoustránkové pojednání o jejich svědectvích o schůzce, která jsou označována jako „lživá“.

Čtyři dlouhé frňáky. Blesk už podruhé za sebou spálil Haška a jeho skupinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Michalu Haškovi, prvnímu místopředsedovi ČSSD a vůdci „povstání“ proti předsedovi Sobotkovi, Blesk napočítal, že v úterý v pořadu Interview Daniely Drtinové během 200 vteřin lhal celkem jedenáctkrát. Hašek totiž schůzku u prezidenta několikrát kategoricky popřel, a celkem nezpochybnitelnými slovy.

Ve středu pak po vystoupení místopředsedy Milana Chovance, který vše přiznal, otočil o sto osmdesát stupňů a potvrdil, že u prezidenta v Lánech v sobotu večer s kolegy byl. Bulvár následně předjímá, že po neúspěšném pokusu sesadit Bohuslava Sobotku možná na „stranické dlažbě“ skončí sám Hašek.

U ostatních účastníků schůzky deník přece jen nemluví o lži, ale volí formulaci „zatloukání“. Nikdo z nich totiž přímo neřekl, že žádná schůzka nebyla. Zdeněk Škromach uvedl, že nehodlá komentovat každou spekulaci, stejně nazval informace o schůzce i jihočeský hejtman Jiří Zimola. Šéf poslaneckého klubu Jeroným Tejc volil stručnou formulaci „bez komentáře“. Přesto bulvár ve velkém titulku, doplněném posměšnou ilustrací, konstatuje, že se všichni jmenovaní zapletli do lží.

„Když pohádkový Pinocchio lhal, rostl mu nos. Dít se to samé českým politikům, frňák prvního místopředsedy ČSSD Michala Haška by očichával vrcholek Sněžky,“ napsal Blesk.

Pojednání o lži doplnil rozhovorem s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou, který rozverně vtipkoval o své politické nesmrtelnosti. „Jsem vlastně takové politické zombie, přežil jsem popravu,“ vykládal novinářům s úsměvem. Těší jej prý, že jej podporují členové strany, ale i lidé mimo ČSSD. „Ta obrovská vlna solidarity mě nabíjí,“ radoval se.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…