Cukrář z Varnsdorfu se raduje, že zničili Kerčský most. Vybral na tom 48 tisíc

08.11.2022 8:29 | Ze sítí

Hitem mezi čtenáři Deníku N je kavárník z příhraničního Varnsdorfu, který posílá na Ukrajinu výtěžek z prodeje svého zákusku Kerčský most. Kromě toho na sociálních sítích bojuje s „flastenci“, kteří odmítají podporovat Ukrajinu a jsou „antivax“. V úterý ráno jej velmi překvapilo, že proti Ukrajině se může postavit i někdejší fanoušek přísných lockdownů.

Cukrář z Varnsdorfu se raduje, že zničili Kerčský most. Vybral na tom 48 tisíc
Foto: Repro Twitter
Popisek: Cukrář Dlask z Vansdorfu

Anketa

Líbil se vám plakát „Putin v pytli na mrtvoly“, který vyvěsil Rakušan?

2%
97%
hlasovalo: 33140 lidí
„Majitel útulné cukrárny a kavárny v centru Varnsdorfu. Dělám pořádnou zmrzku a větrník, o kterém jste už asi slyšeli,“ představuje se na twitteru pan František Dlask. Firemní webovky lákají na nejlepší zmrzlinu v okolí či na Dort tety Alenky.

Kromě výrobků s certifikátem regionální potraviny ale na sebe majitel v posledních dnech upozornil také svým vystupováním na sociálních sítích.

Ty z větší části zahrnují klasickou komunikaci venkovské cukrárny, prezentaci novinek nebo poděkování spokojených zákazníků. Kromě toho ale majitel na svém twitteru komentuje i aktuální dění.

Cukrárna se totiž intenzivně zapojuje do občanské pomoci Ukrajině. Pan majitel na twitteru vystřídal již několik triček se vzkazem (včetně slavného „fakáče“ od ministryně Černochové) a přímo v cukrárně je možné přispět na obranu země.

Pan Dlask reaguje i tím, co dovede nejlépe. Stálicí nabídky se stal ananasovo- kokosový řez Ukrajina s žlutou a modrou vrstvou.

Cukrárna pružně reaguje na aktuální vývoj situace na frontě, takže hned několik hodin po útoku na most spojující Rusko s Krymem se v nabídce objevil zákusek Kerčský most, jehož nejdůležitější součástí je prasklý plátek čokolády.

Ve varnsdorfské kavárně se též vybírají peníze na podporu ukrajinské armády. Donedávna šel na jejich účet kompletní výtěžek z prodeje zákusku Ukrajina, nyní ze sezónních důvodů jeho výroba do jara skončila, takže zákazníci mohou přispět koupí výše zmíněného Kerčského mostu. Prozatím se mezi jeho zákazníky mělo na válku vybrat 48 tisíc korun.

Vyhraněný varnsdorfský cukrář nemá pouze fanoušky, ale také odpůrce. Nedávno na twitteru sdílel jeden posměšný komentář s vlastní glosou: „Šmejd, je to šmejd!“ buráceli flastenci!

Jinak ale živnostník nemá na debaty s „flastenci“ čas, ani chuť, i když na profilu nabízí „možnost sarkastických a nekorektních twítů“. „Já je z husta blokuju od covidové doby, takže do mých tweetů neprosáknou,“ odepisoval novinářce Deníku N Janě Cíglerové, která cukrárnu před několika týdny představila čtenářům svého listu.

Nedávno totiž cukrář na twitteru vyjádřil názor, že kdo byl dezolát za covidu, zůstal jím i ve vztahu k válce. S Ciglerovou si notoval a chlubil se, kolik lidí k němu kritických už zablokoval.

Přehledně rozdělený svět cukráři právě dnes ráno narušil profesor Václav Hořejší, který dostal nálepku „provax antiUA“ kvůli svému novinovému komentáři, že je třeba zastavit zabíjení a jednat. Profesor Hořejší byl přitom během pandemie jedním z nejostřejších kritiků všech „antivaxerů“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…