Cyrila Svobodu pozvali na debatu do Moskvy. Společně s londýnským exstarostou či analytikem CIA

06.12.2015 7:39

Ruská státní televize RT pořádá 10. prosince velkou konferenci „Informace, zprávy, politika: přeměňování sil v současném světě“. Jedním z hlavních řečníků na akci bude i český exministr zahraničí Cyril Svoboda (KDU-ČSL), ale není ani zdaleka jediný.

Cyrila Svobodu pozvali na debatu do Moskvy. Společně s londýnským exstarostou či analytikem CIA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cyril Svoboda

Svět se mění. Řada analytiků opakovaně upozorňuje, že skončila doba, kdy světu dominovaly Spojené státy. Nastává multipolární éra. Nejen na to se soustředí i konference uspořádaná ruskou státní televizí RT. Řeč bude o krizi na Blízkém východě, o roli Ruska ve světě či o vyvažování mezi právem na soukromí a bezpečností v čase teroristických útoků. Jedním z řečníků bude i lidovecký exministr zahraničí Cyril Svoboda.

„Bývalý dlouholetý český politik je uveden hned jako druhý po Kenu Livingstonovi. Kromě bývalého londýnského starosty vystoupí po Svobodovi také neúspěšná zelená kandidátka na post prezidentky USA v roce 2012 Jill Steinová, německý politik a bývalý viceprezident OBSE Willy Wimmer, whistleblower a dlouholetý analytik CIA Ray McGovern nebo prezidentka jihoamerické televizní sítě teleSUR Patricia Villegasová,“ píše o chystané konferenci RT server Echo24.cz.

Někdejší šéf české diplomacie na své účasti na konferenci nevidí nic špatného. Nevidí důvod k tomu, proč by neměl kladně reagovat na pozvánku. Zdůrazňuje také, že účast není finančně ohodnocena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…