DRASTICKÉ FOTO Británie lapá po dechu: Pěti chlapcům vchrstli do obličeje kyselinu, jeden přišel o oko. V poledne na nádraží

09.06.2016 13:48

Dost neuvěřitelný případ popsalo hned několik médií od Británie po Izrael. Ockendon na jihu Anglie totiž zažil málo vídaný incident, při kterém bylo doživotně poznamenáno pět mladíků mezi šestnácti a osmnácti lety. Britský Mirror vyzval svědky události ke spolupráci s policií.

DRASTICKÉ FOTO Británie lapá po dechu: Pěti chlapcům vchrstli do obličeje kyselinu, jeden přišel o oko. V poledne na nádraží
Foto: telegraph.co.uk
Popisek: Vlajka Velké Británie a Skotska

Právě Mirror ve svých závěrech váhá, když píše o tragédii, při které jeden z mladíků možná přijde o oko, další jsou celoživotně poznamenaní popáleninami různých stupňů na obličeji, jazyku, krku a dalších místech. Jiná média, například JewsNews, konstatují, že útok na skupinu způsobili tamní migranti.

Co přesně se stalo? Blíže nespecifikované zdroje popsaly pouze výsledný stav. V neděli ve 12:32 vyjela zásahová vozidla do ulice na West Road v Jižním Ockendonu. Na místě bylo pět mladíků s různým stupněm zranění, všichni byli odvezeni do místní nemocnice. Matka jednoho ze zraněných uvedla, že podle doktorů může její syn přijít o oko. „Pravé je v pořádku, to levé vykazuje známky ztráty zraku," citoval Mirror. Další popáleniny od kyseliny prý mají na rukách.

Mluvčí nemocnice dodal, že když záchranky dorazily na místo, dva mladíci byli vážně zraněni, zbylí tři měli mít lehčí popáleniny. Kdo za útokem stojí a co se vlastně stalo, není příliš známo. Případní svědci byli vyzváni, aby zatelefonovali na policejní stanici nebo nechali vzkaz.

Daily Mail ovšem citoval detektiva Gaila McKemmie, který řekl, že záběry z průmyslových kamer ukázaly na možného pachatele. Ten si prý oběti vybral náhodně, ale vyšetřování je natolik v začátcích, že nelze přijmout jednoznačné závěry.

 

Foto: repro youtube

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …