Dal bych lidem na ty gaunery zbraně. Toto a mnohem více v neuvěřitelném sólu známého Cibulky

08.10.2013 19:44

Boj proti zlodějům a vlastizrádcům v žoldu ruských tajných službeb, prověření moderátorky kyvadélkem, obhajoba přímé demokracie, miličního vojska, snížení státních daní i individuálního penzijního či zdravotního pojištění – to vše dnes zaznělo v pořadu České televize Interview Daniely Drtinové.

Dal bych lidem na ty gaunery zbraně. Toto a mnohem více v neuvěřitelném sólu známého Cibulky
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Petr Cibulka v pořadu Politické spektrum

Dnešní hostem moderátorky Daniely Drtinové byl Petr Cibulka, předseda a volební lídr kandidátky strany s všeříkajícím názvem Pravý Blok, strana za odvolatelnost politiků, nízké daně, minimalizaci byrokracie, spravedlivou justici, referenda a přímou demokracii www.cibulka.net. Celým rozhovorem se vinulo obviňování současné i minulé politické reprezentace z nejhorších zločinů: rozkrádání veřejného majetku a vlastizrady.

Zabránit tomu by měly prvky přímé demokracie po švýcarském a americkém vzoru, především odvolatelnost politiků a možnost referendem zrušit zákony navržené vládou a přijaté parlamentem, včetně zákonů o daních či o státním rozpočtu. Současná referenda však prý nefungují, neboť zločinecký systém stanovil minimální hranici účasti a navíc mafie politiků rozhodují o platnosti či závaznosti lidového hlasování, jak zdůraznil Petr Cibulka s tím, že je nepřekonatelný rozpor mezi volebním zákonem, kde pro platnost stačí účast teoreticky jediného občana, a zákonem o referendu, požadujícím minimální účast.

Předseda strany zdůraznil nutnost snížení neúměrně vysokých daní. Ušetřit na výdajích lze podle něj nejen možným zrušením některých veřejných služeb, odmítnou-li je občané hlasováním, ale v prvé řadě „bojkotem kriminality a posláním zločinců do vězení,“ neboť když nebudou rozkrádat veřejné statky, stát v mnohém ušetří. Konkrétní čísla však Petr Cibulka neuvedl s poukazem na to, že se jedná o pseudoproblém, neboť ve Švýcarsku je společná státní daň 7% a přitom stát snižuje své skutečné zadlužení, na rozdíl od zbytku západní Evropy.

V alpské zemi hledá Pravý Blok inspiraci i pro bezpečnostní a brannou politiku naší vlasti. Prosazuje malou profesionální armádu v rámci Severoatlantické smlouvy a k ní miliční vojsko, vyzbrojení občanů na obranu svých práv a svobod, tedy „ozbrojený národ.“ „Pokud občané nechtějí skončit jako žebráci na ulici, měli by mít doma samopal,“ lapidárně spojil Petr Cibulka koncepci armády, kontroly politiků a přímé demokracie. Důvodů pro tento přístup vidí dost, především však „od roku 1945 tady není právní stát, vládnou nám zločinci,“ vysvětlil Cibulka.

"Občané jsou obelháváni, proto bych je ozbrojil," vysvětloval Cibulka s tím, že tato obrana je nezbytná proti vše gaunerům a fízlům, řízeným ruskými tajnými službami, kteří prý v této zemi vládnou. "Dal bych lidem zbraně, a to byste koukala, jak by se gauneři a fízlové začali bát," ujistil již lehce šokovanou moderátorku.

Mluvíte jak bolševik, paní redaktorko

Pro důchodové a zdravotní pojištění hledá Pravý Blok inspiraci v Jižní Americe, konkrétně v Chile, kde za vlády generála Pinocheta došlo k prosazení individuálního penzijního připojištění podle vůle a možností jednotlivých střadatelů-pojištěnců. „Pinochetův režim nebyl přímou demokracií, ale tím, že vystřílel všechny komunisty, je můj veliký vzor,“ objasnil Daniele Drtinové, která v tu chvíli již lapala po dechu, předseda strany své sympatie k chilské juntě.

Již tak dosti překvapenou moderátorku však čekaly ještě další sousta, servírovaná zjevně dobře naladěným politikem. „Tělesné tresty na školách pro lepší vzdělání, v souladu s obnovením vyššího duchovního a mravního principu ve společnosti, jsou nezbytné“, uvedl například. Podle něj se učitelky nesmí, tak jako je tomu nyní, bát vstoupit do třídy, kde je terorizuje „nevychovaná kriminální spodina,“ rozvíjel Cibulka reformu vzdělávacího systému.

Daniela Drtinová se pozastavila nad slučitelností tělesných trestů a výchovy k odpovědnosti, a od svého hosta to náležitě schytala. „Vy mluvíte jak bolševik,“ obořil se na Drtinovou, „mluvíte a manipulujete jako marxista, nemáte něco společného s KGB či GRU?,“ zajímal se s tím, že moderátorčin názor je typickou marxistickou poučkou. Nakonec moderátorce slíbil, že si ji prověří svým pověstným kyvadélkem.

Na závěr Petr Cibulka projevil svou otevřenost ke spolupráci s dalšími stranami, když prohlásil, že jeho strana je otevřena skutečně každému, kdo bude pro přímou demokracii a pro potrestání všech předlistopadových i polistopadových zločinců. „Chceme překonat psychotronickou negramotnost, aby občané byli vševědoucí,“ nastínil na konec interview další programovou vizi své strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…