Dalajláma v Česku. Daniel Herman si povídal se čtenáři

20.10.2016 14:49

V posledních hodinách odpověděl ministr kultury Daniel Herman na několik čtenářských dotazů, které se sešly na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Dalajláma v Česku. Daniel Herman si povídal se čtenáři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

„Jste osobou, která nese za tuto podobu restitucí spoluodpovědnost, nyní si však umýváte ruce jako Pilát a tváříte se, že se vás to netýká,“ vyčetl Hermanovi jeden ze čtenářů. „Dokážete si ve svém svědomí připustit svůj díl spoluodpovědnosti?“ zajímalo jej.

Herman odpověděl, že jako sekretář pražského arcibiskupa pracoval do roku 1995 a poté do roku 2005 jako mluvčí České biskupské konference. Odtud pak odešel do občanské sféry. „Ke kontinuitě svého života se hlásím, ale moje tehdejší pracovní náplň se netýkala přípravy restitučního zákona. S tím jsem v praxi přišel do styku až nyní, jako ministr kultury,“ vysvětlil.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE

„Kdo je pro občany ČR větším přínosem, Tibet či Čína? Co je větší zhovadilost, vítat zástupce otrokářského režimu, nebo vnuky vojáků, co osvobodili republiku?“ ptal se další čtenář a dodal: „Vy lidovci a církev máte jistě jasno.“ Herman odpověděl: „Ano, v určitých věcech mám opravdu jasno. Jinak děkuji za vyjádření Vašeho názoru.“

V odpovědi jinému čtenáři Herman uvedl, že poslední události kolem návštěvy tibetského dalajlámy znovu ukázaly, že je u nás mnoho lidí, kteří právem žádají, aby i v politice šlo především o čest a rovnou páteř. „Toho si velmi vážím. Český národ má být na co hrdý a můžeme navazovat na řadu pozitivních tradic z minulosti,“ dodal Herman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…