Další Zemanův muž přišel o prověrku. Prý kvůli Nagyové

02.12.2015 22:16

Prezident Miloš Zeman má další problém. Zadělal mu na něj Národní bezpečnostní úřad, který odebral prověrku na stupeň tajné. Jde o náčelníka Vojenské kanceláře Rostislava Pilce, který bez prověrky nemůže tuto funkci vykonávat. A proč o prověrku přišel? Mohou za tím stát pánové Ivo Ištvan a Robert Šlachta.

Další Zemanův muž přišel o prověrku. Prý kvůli Nagyové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Náčelník Vojenské kanceláře prezidenta republiky Rostislav Pilc ztratil bezpečnostní prověrku na stupeň přísně tajné. Odebral mu ji v těchto dnech Národní bezpečnostní úřad (NBÚ), píše server Lidovky.cz s tím, že za odebráním prověrky může být aféra Jany Nagyové, dnes Nečasové.

Miloš Zeman, nadřízený Pilce, tak bude muset hledat náhradu. Server o tom informoval Pilcův advokát Daniel Volák, jenž zároveň zdůraznil, že se jeho klient bude proti rozhodnutí bránit všemi dostupnými prostředky. NBÚ však v rozhodnutí neuvedl žádné přezkoumatelné důvody.

Stojí za připomenutí, že Volák byl náměstkem ministra spravedlnosti. Do funkce ho jmenoval exministr Jiří Pospíšil v roce 2011. Z pozice náměstka odešel v roce 2014, opustil také ODS, jejímž členem byl 16 let. 

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…