Další kout Německa, další statistiky kriminality. Další nárůst, další rvačka... Čtěte, pokud vás to ještě zajímá

14.03.2017 10:33

Deník Augsburger Allgemeine porovnává statistiky spáchaných trestných činů v letech 2015 a 2016 a konstatuje, že se jejich počet jednoznačně navýšil. Policie přesto tvrdí, že souvislost mezi nárůstem kriminality a příchodem uprchlíků do Augsburgu neexistuje.

Další kout Německa, další statistiky kriminality. Další nárůst, další rvačka... Čtěte, pokud vás to ještě zajímá
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Deník v úvodu píše, že obyvatele města rozrušil incident v autobuse, kde se do sebe pustily dvě skupiny syrských uprchlíků, a připomíná, že tehdy bylo zraněno i jedno batole. „Zdánlivě šlo jen o ojedinělý incident, ale není tomu tak. Je to bohužel jeden z mnoha násilných činů, jejichž počet se v loňském roce výrazně zvýšil. Obecně lze říci, že ulice města se staly nebezpečnějšími. Pouliční kriminalita vzrostla o deset procent,“ uvádí článek.

Pod pojmem „pouliční kriminalita“ se z pohledu policie rozumí trestné činy, které byly spáchány v ulicích a na dalších veřejných místech a zahrnují ublížení na zdraví, znásilnění, loupeže nebo krádeže. „Celkem policie v loňském roce evidovala v Augsburgu 4155 těchto případů, zatímco rok před tím to bylo 3797 případů,“ píše deník s tím, že se zejména zvýšil počet případů ublížení na zdraví. V roce 2015 jich policie evidovala 277, ale loni již 324, což představuje nárůst 17 %.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Šéf zdejší policie Michael Schwald konstatuje, že zvýšená kriminalita představuje vážný problém. Jak uvádí, policie se celá léta snaží realizovat programy prevence. V rámci těchto programů jsou například studenti školeni, aby mohli působit v případných sporech ve veřejné hromadné dopravě a na jiných veřejných místech jako prostředníci. „Vliv policie je však do jisté míry limitovaný. Sociální vývoj v našem městě nemůžeme zastavit sami,“ argumentuje policista.

Anketa

Která koaliční strana už po volbách určitě nebude ve vládě?

17%
8%
75%
hlasovalo: 4217 lidí

Policisté tradičně uvádí, že na zvýšené kriminalitě se podíleli uprchlíci jen minimálně. Přitom počet uprchlíků v Augsburgu se stejně jako v jiných německých městech v loňském roce zvýšil. Vedle zmiňovaného incidentu v autobusu došlo v uplynulém měsíci na zdejší plovárně k sexuálnímu obtěžování, ze kterého policie obvinila uprchlíka. Policie sice v rámci politické korektnosti nezveřejnila jeho identitu, ale zkušenosti z předchozích měsíců hovoří o tom, že tento druh kriminality je doménou uprchlíků.

Ani policie nicméně nezakrývá, že násilí v ulicích Augsburgu meziročně vzroslo, což se v předchozích letech v takovém měřítku nikdy neprojevilo. Stejně tak nikdy v posledních letech nebylo do města a okolí přerozděleno tolik uprchlíků. Aktuálně se zde podle informací webu města Augsburg nachází asi 3400 nově příchozích uprchlíků. Jejich přesný počet však není známý, protože mnozí z nich neprošli registrací.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…