Další „problémová“ osobnost v Českém rozhlase po Obzinové? Reportér ČT naznačuje

27.12.2021 20:08

Po silné vlně kritiky od některých politiků a novinářů sešlo z možnosti, že by na post ředitelky zpravodajství Českého rozhlasu nastoupila někdejší šéfka publicistiky televize Prima Jitka Obzinová. Zahraniční reportér České televize Jakub Szántó však nejásá. Ukazuje, že v Rozhlase působí ještě další „problémová osobnost“.

Další „problémová“ osobnost v Českém rozhlase po Obzinové? Reportér ČT naznačuje
Foto: Repro YouTube kanál Standashow
Popisek: Novinář Jakub Szántó v rozhovoru na Standashow

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí
Rozhodnutí jmenovat Obzinovou do pozice šéfky zpravodajství ČRo v předvánočním čase vyvolalo u některých zaměstnanců rozhlasu a politiků pozdvižení, jelikož by nová ředitelka podle nich mohla ohrozit objektivitu a nezávislost zpravodajství. Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral se proto nakonec spolu s kandidátkou rozhodl od nominace Obzinové ustoupit.

Ještě předtím však během kritických ohlasů k Obzinové podepsalo přes 600 zaměstnanců a spolupracovníků rozhlasu otevřený dopis, který Zavorala vyzýval ke zrušení jmenování. Pochybnosti o Zaoralově kroku vyjádřila též například předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a její místopředseda Jan Bartošek (KDU-ČSL).

Zatímco protestní iniciativa zaměstnanců Českého rozhlasu uvítala, že Obzinová nenastoupí na pozici šéfky zpravodajství, zahraniční reportér České televize Jakub Szántó ještě nejásá – ukázal totiž, že existuje ještě další rozporuplná osoba uvnitř veřejnoprávního rozhlasu.

Na svém twitterovém účtu reportér ukázal na manželku hradního kancléře Vratislava Mynáře Alexandru Mynářovou. Sdílel přitom text serveru Hlídacípes.org, v němž se uvádí, že Mynářová bude mít od ledna větší prostor ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu a ve své zprávě nastínil, že by mohla být stejně velkým problémem jako Obzinová. „Když vám neseděla Obzinová…“ komentoval.

Moderátorka pátečního pořadu Slavné dvojice bude mít na vlnách Českého rozhlasu prostor nově každý všední den, jelikož bude od pondělí do čtvrtka vést rozhovory s osobnostmi v pořadu Alex a host. Nahradit by tak měla pořady Luboše Xavera Veselého, který z Českého rozhlasu odešel v létě a rozhlas jeho rozhovory poslední tři měsíce reprízoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…