Další protihlukovou stěnu buduje ŘSD na dálnici D1 u pražských Kateřinek

27.10.2021 12:49 | Komerční článek

Právě vzniká novostavba trvalé protihlukové stěny umístěné podél dálnice D1 vyrůstá na úrovni městské části Kateřinky. Cílem výstavby 504 metrů dlouhé stěny je ochrana obyvatel této pražské městské části před hlukem z dopravy v tomto dopravně vytíženém úseku D1. Umístění, rozměry a vlastnosti protihlukové stěny vycházejí z výsledků zpracované hlukové studie.

Další protihlukovou stěnu buduje ŘSD na dálnici D1 u pražských Kateřinek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice D1 na Chodově

Jedná se o pátou protihlukovou stěnu, jejíž výstavbu ŘSD v letošním roce podél dálničních komunikací v okolí Prahy zahájili. Výstavba protihlukové stěny probíhá na koruně stávajícího 9 metrů vysokého valu. Sokly i protihlukové panely se již postupně osazují do předem připravených sloupků uchycených v železobetonových základových patkách.
 

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
Před samotným zahájením výstavby bylo třeba vykácet dřeviny, které bránily úpravě tělesa zemního valu a stávajícího přístupu na jeho koronu. Došlo také k mírnému snížení koruny valu a tím k jejímu rozšíření. Výstavba respektuje jak stávající odvodnění zemního valu, tak stávající odvodnění tělesa dálnice, bude v části paty zemního valu dokončena část odvodnění. Práce ukončí terénní úpravy. 
 
Vzhledem k tomu, že stěna je výrazně viditelná ze směru od zástavby rodinných a bytových domů, je navrženo ozelenění stěny popínavými rostlinami. 
 
V závislosti na počasí ŘSD zatím předpokládá její dostavbu v celé délce do konce tohoto roku.
 
Na dálnici D1 není v souvislosti s touto stavbou nutné realizovat žádné dopravní omezení. Stavbu za 10,4 milionů korun realizuje V-S sdružení pro PHS.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…