Další rána Kroupovi. Šéf Vojenského zpravodajství odmítl, že by se u Hamáčka řešila výměna Vrbětic za Sputnik

06.05.2021 16:42

Šéf vojenských zpravodajců Jan Beroun měl na půdě Poslanecké sněmovny potvrdit, že na dubnové schůzce se opravdu debatovalo o cestě vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) do Moskvy. Nepotvrdil však, že předmětem by byla možná výměna informací o vrbětické kauze výměnou za vakcínu Sputnik V proti koronaviru, jak napsal redaktor Janek Kroupa na serveru Seznam Zprávy. Píše to server Novinky.cz na základě informací od poslankyně Jany Černochové (ODS).

Další rána Kroupovi. Šéf Vojenského zpravodajství odmítl, že by se u Hamáčka řešila výměna Vrbětic za Sputnik
Foto: army.cz
Popisek: Jan Beroun, ředitel Vojenského zpravodajství

Občanská demokratka Černochová uvedla, že Beroun skutečně potvrdil, že dubnová schůzka, na níž předseda ČSSD Jan Hamáček řešil nákup Sputniku, se konala. „Rozhodně tam neřešil, to jsme měli potvrzené, že by tam docházelo k nějakým dohadům o tom, jestli do toho nezapojit tuhle agendu, která se týkala Vrbětic,“ poznamenala poslankyně.

O tom, že o plánování cesty není pochyb, hovořil i předseda komise pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství Vít Rakušan (STAN). Hamáček však opakovaně přesvědčoval veřejnost, že plánování cesty bylo kamufláží, a to kvůli cestě velvyslance z Ruska do Česka.

I z toho důvodu komise nyní Hamáčka žádá, aby veřejnosti a orgánům dolní parlamentní komory vysvětlil pravdivě motivy jeho zamýšlené cesty do Ruské federace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…