Další známý ministr: Školství povede profesor Dalibor Štys

01.07.2013 17:44

Z vlády Jiřího Rusnoka známe již sedmé ministerské jméno. Ministrem školství, mládeže a tělovýchovy se má stát Dalibor Štys. Uznávaný přírodovědec již na ministerstvu působil jako vedoucí odboru pro výzkum. Je tak dnes již třetím potvrzeným jménem.

Další známý ministr: Školství povede profesor Dalibor Štys
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Poté, co bylo ráno oznámeno jméno ministra práce a sociálních věcí Františka Koníčka a před polednem oznámil přijetí nabídky  na funkci ministra zahraničí diplomat Jan Kohout se třetím dnes oznámeným ministrem stal přírodovědec Dalibor Štys. Informaci jako první přinesl server Česká pozice, na kterém Štys již dříve publikoval své poznámky k financování výzkumu, kterým se dlouhodobě zabývá.

Dalibor Štys dosáhl v akademickém světě titulu profesora a působil rovněž na zahraničních univerzitách. Věnoval se zejména oboru biochemie. Publikoval několik článků týkajících se podpory a financování výzkumu. Později, v roce 2012, se na Ministerstvu školství stal ředitelem odboru výzkumu a vývoje.

„Osloven jsem byl a nabídku jsem přijal,“ uvedl profesor na konkrétní dotaz. Rusnokův kabinet má tedy již sedm známých ministrů: Martina Pecinu, Miroslava Tomana, Marii Benešovou, Jiřího Balvína, Františka Koníčka, Jana Kohouta a nejnověji Dalibora Štyse.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…