Daně a marasmus v byznysu. Podnikatelé se v ČT přeli o příštího prezidenta

22.01.2013 22:42

Tato vláda nám brutálně zvyšuje daně, od příštího prezidenta očekávám pomoc českým firmám, prohlásil v ČT podnikatel podporující prezidentského kandidáta Miloše Zemana (SPOZ) Jan Světlík. Jeho oponent z branže Vladimír Kolář podporující Karla Schwarzenberga (TOP 09) doufá, že prezident pomůže nastolit transparentnější stát. Volba Zemana by prý byla pokračováním marasmu.

Daně a marasmus v byznysu. Podnikatelé se v ČT přeli o příštího prezidenta
Foto: hns
Popisek: Miloš zeman a Karel Schwarzenberg

Rozhodující volební duel prezidentských kandidátů Miloše Zemana (SPOZ) a Karla Schwarzenberga (TOP 09) je stále blíž. Jejich střet rozdělilo i podnikatelskou obec. Nad tématem přímé volby prezidenta se v Událostech, komentářích České televize střetli generální ředitel Unicorn Group Vladimír Kovář  podporující Karla Schwarzenberga a generální ředitel Vítkovických železáren Jan Světlík podporujících Zemana.

Vysoké daně

Podnikatelé s v pořadu shodli v tom, že jednou z rolí politiků je i to, aby pomáhali českým podnikům, každý však vidí onu pomoc v něčem jiném.

"Já si myslím, že prezidentská mise spočívá i v úspěšných obchodních cestách, které úspěšně prováděl Václav Klaus a myslím si, že Miloš Zeman bude v této politice pokračovat," uvedl v pořadu Světlík.  "Vnímám to, že třeba německá kancléřka paní Merkelová jezdí do třetích zemí a podporuje německé firmy. Očekávám, že český každý český prezident bude totéž dělat pro firmy naše," pokračoval Světlík, který má za to, že každý politik se musí starat o to, aby firmy z jeho země byly úspěšné po celém světě. V Česku se na to prý možná trochu zapomíná.

Světlík poukázal také na to, že českým podnikatelům se teď brutálně zvyšují daně a různé poplatky, takže bude správné, aby prezident podnikatelům také pomohl.

Zemanův marasmus

Kovář se pro Karla Schwarzenberga rozhodl z úplně jiného důvodu. Poukázal totiž na to, že lidé hodně zapomínají. Zapomínají i na to, co se dělo v naší zemi za Miloše Zemana, což je do jisté míry přirozené, protože lidé si chtějí pamatovat jen to dobré.

"Já jsem tady proto, že mám v této zemi čtyři děti, mám v této zemi spoustu pracovníků  myslím, že je v zájmu nás všech, abychom mohli pracovat v transparentním prostředí. A toto prostředí podle mého zajistí Karel Schwarzenberg," prohlásil v pořadu Kovář. "Např. pan Miloš Zeman měl ve své vládě Stanislava Grosse. Je to jeho duchovní otec. Stát ani dnes nevidíme jako transparentní a já si myslím, že volba Miloše Zemana bude pokračováním v tomto marasmu," pokračoval podnikatel.

Podnikatelé se následně shodli na tom, že by podnikatelé měli od politiků požadovat zlepšení podpory českých podniků, českého průmyslu obecně a to jak doma, tak ve světě. Podle Světlíka, ale ani podle Kováře to přitom neznamená, že v budoucnu čeká nějaké výhody. Kovář před prvním kolem podpořil Vladimíra Dlouhého dvěma miliony korun a teď podporuje kandidáta, který podle něj bude dobrým prezidentem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

14:35 Poslední „šleh“ zesnulého Miroslava Macka odnesla Černochová

Nejen jeden ze zakladatelů české pravice, ale také dlouholetý břitký glosátor politického dění. I to…