Daniela Drtinová vážně pohrozila řediteli ČT

13.08.2013 8:09

Na zpravodajském kanálu České televize ČT24 vznikne pořad moderátorky Daniely Drtinové, který ponese její jméno. Moderátorka tak na obrazovce ČT zůstane i poté, co ji vedení televize nečekaně odvolalo z Událostí, komentářů. Generálnímu řediteli Petru Dvořákovi však prý řekla, že ona a její kolegové budou bedlivě sledovat jakékoli prohřešky proti etickému kodexu ČT.

Daniela Drtinová vážně pohrozila řediteli ČT
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

Proti odvolání Drtinové se zvedla vlna kritiky. Televizní odbory dokonce tvrdily, že se tak stalo na politickou objednávku současné vládní garnitury. Moderátorky se zastal také tým Událostí, komentářů a šéfka nových médií ČT. Kritiku ovšem vedení televize v čele s generálním ředitelem Petrem Dvořákem popřelo, nešlo prý o politickou zakázku, ale pouze o změnu.

Moderátorka z očí diváků nezmizí, televize jí nabídla vlastní pořad Interview Daniely Drtinové, který by se měl vysílat v podvečer od pondělí do pátku. Po dohodě mezi Drtinovou, Dvořákem a šéfem zpravodajství Zdeňkem Šámalem se má na pořadu podílet stejný editorský tým jako na Událostech, komentářích.

Důležitá je nestrannost a nezávislost

"Věřím generálnímu řediteli České televize, že zaručí plnění principu nestrannosti a objektivity, protože věřím, že sledujeme společný cíl. A tím je nezávislost a svobodné zpravodajství," prohlásila Drtinová v oficiální tiskové zprávě televize.

Pro server Mediář doplnila, že v první řadě nejde o ni samotnou, ale zvláště dnes v době politických změn a přesunu moci je třeba bedlivě sledovat editoriální pravidla a praxi zpravodajství. "Sdělila jsem generálnímu řediteli Petrovi Dvořákovi, že i nejmenší prohřešky proti etickému kodexu ČT nebo náznaky manipulace budeme evidovat," uvedla Drtinová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…