Darmožrouti. Šli se smát řidičům, že stojí v kolonách. Takto dopadli

23.09.2021 12:51 | Ze sítí

Mezinárodní den bez aut? Zelení aktivisté se v honbě za voliči vydali posmívat pražským řidičům stojícím v kolonách. Mají prý volit Zelené, pokud chtějí cyklodálnice, víc vlaků a sdílená auta. Ale od lidí se jim dostalo pádné odpovědi. „Darmožrouti, jste jak z jedličkárny. Normální lidi musí do práce!“ A vážná slova o Pirátech.

Darmožrouti. Šli se smát řidičům, že stojí v kolonách. Takto dopadli
Foto: FCB
Popisek: Zelení zdraví řidiče na Nuselském mostě

Anketa

Vadí vám, že se premiér Babiš ,,kamarádí" s Viktorem Orbánem?

7%
85%
hlasovalo: 36554 lidí

V úterý 22. září mohli lidé jedoucí ráno do práce na Nuselském mostě potkat hloučky zelených aktivistů mávajících na ně transparenty. Na nich ekologisté například slibovali pomalu projíždějícím motoristům, že zařídí více vlaků, cyklodálnic, sdílených aut a vůbec bezpečné ulice a čistší vzduch.

Další zelenáči zase škodolibě přáli motoristům v koloně, spěchajícím do práce, dobré ráno a ptali se jich, zda skutečně chtějí takto trávit čas. Dopravní situace v Praze se skutečně v posledních měsících prudce zhoršila a mnozí občané i politici za to viní vládnoucí koalici v čele s pirátským primátorem Zdeňkem Hřibem.

Zelení na svém oficiálním twitterovém účtu celou věc komentovali následovně: „Dnes je mezinárodní den bez aut. Řidičům a řidičkám na Nuseláku jsme dnes připomněli, že volbou Zelených se může zlepšit i jejich situace. Více vlaků, bezpečnější ulice pro chodce a cyklisty i čistější vzduch.“

„Chcete trávit čas jinak, než v kolonách? Chcete něco dělat pro vaše děti? VOLTE Zelené! Bude více vlaků, sdílená auta, cyklodálnice, bezpečné ulice, čistý vzduch. A to přece chcete taky...“ popisoval kampaň aktivista Vít Masare.

Je potřeba říci, že iniciativa radikálních aktivistů se nesetkala s přílišným úspěchem. Jeden z uživatelů věc posměšně komentoval slovy: „A na Nuseláku bude cyklodálnice nebo vlaková trať?“ Další z komentujících zase jen poznamenal: „Jo, jo, tak přesně takto si ty lidi určitě získáte.“

„Řidiče v koloně jistě potěší myšlenka na to, že vy, na rozdíl od nich, nemusíte spěchat do produktivního zaměstnání...“ napsal směrem k aktivistům jistý Miloš Veselý. Podobný názor zřejmě zastává i David Emerson, když Zelené v jejich předvolebních snahách usměrnil následovně: „Ty kolony tam jsou díky vašim bratřím Pirátům. A v těch kolonách jsou lidé, kteří na rozdíl od vás, jedou do práce.“

„Darmožrouti,“ vypálil zase na ekologisty Karel Neumaier. „Volal jsem do jedličkárny, jak jsem jel okolo, a říkali, že to možná uteklo z Bohnic, no… tam už jsem teda nevolal.“ Napsal s humorem další z kritiků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…